Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους, ανέδειξε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ευθής εξαρχής να ξεπουλήσει τη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία της χώρας “μπιρ παρά”, χωρίς την πραγματική διασφάλιση για τις θέσεις εργασίας. Σχολίασε πως, για την υλοποίηση του μεθοδευμένου αυτού σχεδίου της, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να ρυθμίσει το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ μέσω τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, παρακάμπτοντας έτσι τις διαδικασίες διαβούλευσης και ακρόασης των ενδιαφερομένων και αποκλείοντας τον δημόσιο διάλογο.

Ερωτώμενος σχετικά, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε πως μπορεί μερίδιο κάποιας ευθύνης να φέρουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις που χειρίστηκαν την υπόθεση, ωστόσο ωστόσο η καταστροφική διαχείριση της περιόδου 2004-2009, η απαξίωση και η οριστική ταφόπλακα στην ΛΑΡΚΟ έχουν ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτα τη σφραγίδα της ΝΔ. “Οι εργαζόμενοι, αντιμέτωποι με τον κυβερνητικό κυνισμό, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει, και οι περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία οδηγούνται σε μαρασμό”, πρόσθεσε κλείνοντας τη σχετική αναφορά.

Σχετικά με το βαθμό υγειονομικής ετοιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου της Χαλκίδας για την εν εξελίξει πανδημία του κορονωιού, ο βουλευτής Ευβοίας εξήρε την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο, όπως είπε, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί με επάρκεια στο έργο του.

Επεσήμανε ωστόσο ότι αυτό δεν αρκεί, καθώς, από τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, προέκυψε πως η πόλη της Χαλκίδας δεν είναι στελεχωμένη με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για το ενδεχόμενο μιας έξαρσης της Covid19 κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πηγή: eviaportal.gr