Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Πυλαίας -Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη ο αναπλ. Τομεάρχης υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι αυξημένες απαιτήσεις του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στη διαχείριση της πανδημίας του COVID19 και της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται εγγύτερα στις ανάγκες των πολιτών και κατά συνέπεια “ακούει” εντονότερα τα προβλήματά τους.

Όντας και οι δύο, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, ο πρώην Δήμαρχος Σκύρου και ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη συμφώνησαν πως “οι Δήμοι θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, έχοντας τις τύχες της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών στα χέρια τους”.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης, αναφερόμενος στα σημερινά προβλήματα των Δήμων, επισήμανε ότι “την κυβερνητική ανικανότητα καλείται πολλές φορές να την καλύψει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας ήδη στραγγισμένους προϋπολογισμούς.

Με δεδομένη την ανυπαρξία εμπροσθοβαρών μέτρων για την οικονομία, η πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπηρετεί την ανάγκη στήριξης των επιχειρηματιών που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία.

Σε αυτόν τον αγώνα οι Δήμοι χρειάζονται σίγουρα βοήθεια από την Κυβέρνηση, αφού τα οικονομικά τους είναι σε δεινή κατάσταση, αφενός εξαιτίας των αυξημένων δαπανών λόγω του κορωνοϊού και αφετέρου εξαιτίας της μειωμένης ή και μηδενικής είσπραξης εσόδων που οφείλεται στη γενικευμένη κρίση στην αγορά. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες αυτές.”

The post Συνάντηση του Μ. Χατζηγιαννάκη με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας appeared first on Νέα της Χαλκίδας, Εύβοιας & Στερεάς Ελλάδας – Eviaportal.gr.

Πηγή: eviaportal.gr