Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν μια ποικιλία από βιβλία που θα ικανοποιήσουν κάθε μικρό μας φίλο. Μετά την επιτυχία της Μεγάλης και του Παράξενου, ο πάντα πρωτότυπος Κανισάλες επιστρέφει με την απολαυστική Όμορφη, μια κριτική στην πίεση που δεχόμαστε να αλλάζουμε την εμφάνισή μας και να προσαρμοζόμαστε στους τεχνητούς κανόνες της ομορφιάς. Από την Ισπανία μάς έρχεται και το Μόνο ένα πράγμα, σε κείμενο και εικονογράφηση της Σελέστε Σάντσες Ντεμάρε, μια ιστορία που υπογραμμίζει με έξυπνο τρόπο τη σημασία του πολύτιμου αγαθού της ελευθερίας.

Ταυτόχρονα οι Εκδόσεις Διάπλαση εγκαινιάζουν μια καινούργια σειρά, τα Πολύχρωμα Μπαλόνια, με μικρές ιστορίες για παιδιά 3-6 ετών. Οι δύο πρώτοι τίτλοι είναι Ο κύριος Τακατούκας, της Χρυσάνθης Πετρωτού, που φιλοδοξεί να εξοικειώσει με εύθυμο τρόπο τα παιδιά με τις έννοιες της υπομονής, της ενσυναίσθησης και του σεβασμού στις ανάγκες του άλλου, και Η πολιτεία των παιδιών, της Ευαγγελίας Γκέλη, ένα παραμυθάκι για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη δύναμη της ψυχής. Νέοι τίτλοι κυκλοφορούν επίσης σε δύο ήδη αγαπημένες σειρές. Στους Πολύχρωμους Χαρταετούς (για 6-9+ ετών), η Αργυρώ Μουντάκη επιστρέφει, μετά το υπερεπιτυχημένο Πες το μόνο στη μαμά, με μια ιστορία αφιερωμένη στη στενή σχέση των σύγχρονων μπαμπάδων με τα παιδιά τους, γεμάτη χιούμορ, ανατροπές και ένα απρόβλεπτο τέλος. Και στις Πολύχρωμες Ομπρέλες (για 9-12 ετών) έρχονται να προστεθούν Οι εννέα θησαυροί, της Τζώρτζιας Μουτζουροπούλου, μια περιπέτεια με γρίφους, μυστήρια και ανακαλύψεις που θα οδηγήσουν τον Απόλλωνα και τη Στέφανι σε έναν σπάνιο θησαυρό… ή μήπως σε εννέα θησαυρούς;

Την ίδια μέρα κυκλοφορούν, στα πλαίσια της σειράς Ελληνική Λογοτεχνία, το συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα Στοίχημα θανάτου, του καταξιωμένου Θάνου Κονδύλη, που συνεργάζεται για πρώτη φορά με τις Εκδόσεις Διάπλαση, και η εμβληματική νουβέλα Ο άνθρωπος με το άδειο, του Βασίλη Βασιλικού, ένας ύμνος στην ανδρική φιλία, ένα μεστό σχόλιο για τη λυτρωτική δύναμη της γραφής και την αδιάκοπη επιστροφή της μνήμης.

Ανακαλύψτε τα εδώ.

Πηγή: eviaportal.gr