Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ και Βιομηχανικός Σύλλογος ΧΑΛΚΙΔΑΣ σε συνεργασία με την Ομοσπονδια Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας σας παρουσιάζουν την βραβευμένη από την UNESCO Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση Ο Άγιος Βασίλης στη χώρα της Οδοντστοιχουλας!

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 στο θέατρο Παπαδημητριου!

Παίζουν οι:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΑΤΟΣ
ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΑΛΕΞ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ
ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΣΠΙΝΘΟΥΡΑΚΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ
ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΣΙΝΙ

Από την θεατρική ομάδα τα Μηλαράκια!
Σκηνοθεσία και κείμενο ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ
Μουσική; ΝΙΚΟΣ ΞΕΝΟΣ
Παραγωγή: Apple production!

Υπό την αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά!
Με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΟΠΑΣΤΕ. Παραχώρηση θεάτρου ΔΟΑΠΠΕΧ.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 22210 20029 & 2221086463
Μετά το τέλος της παράστασης στην Πλατεία Αγοράς (πλατεία Εμπόρων – Βασίλειος Μπαφερος) η Λαογραφικη Εστία Εύβοιας, θα έχουμε χορό και θα τραγουδήσουν Κάλαντα!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

‘‘Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΟΥΛΑΣ’’ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΗΣ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ
Τα μηλαράκια της Apple Productions παρουσιάζουν το διδακτικό παραμύθι ” Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στην χώρα της οδοντοστοιχούλας”

Η σκηνοθεσία – κείμενο και οι χορογραφίες είναι της Ανδριανής Μπαρτσώτα, η μουσική είναι του βραβευμένου μουσικοσυνθέτη Νίκου Ξένου και τα υπέροχα σκηνικά των βραβευμένων Αδελφών Αλαχούζων.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο διδακτικό παραμύθι που θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά με τη μουσική και τα τραγούδια του ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώσει για την υγεία των δοντιών και θα μάθει τα παιδιά πως να φροντίζουν και να πλένουν τα δοντάκια τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το θέατρο.

Στην παράσταση θα γνωρίσουμε: την πριγκίπισσα ‘‘Οδοντοστοιχούλα’’ την Χρόνια Ουλίτιδα &τον πλακά τον πλακαντζή την Δόνα την Τερηδόνα & τον Ζαχαρούλη Την οδοντόβουρτσά και την Οδοντόπαστα & τον φίλο μας τον Οδοντογιατρούλη Και φυσικά πρωταγωνιστεί ο Άγιος Βασίλης!!

Μία μικρή περίληψη:

Η Οδοντοστοιχούλα είναι ένα χαρούμενο κορίτσι με κάτασπρα και υγιέστατα δοντάκια. Ο Πλακάς ο πιο πιστός εργάτης της χρόνιας Ουλίτιδας έρχεται για να την ξεγελάσει και να στρώσει την πλάκα του και την πέτρα στα κάτασπρα δοντάκια της. Για να πετύχει τον σκοπό του της χαρίζει γλυκά και ζαχαρωτά.
Η Οδοντόβουρτσα όμως και η Οδοντόπαστα δύο αχώριστοι φίλοι προστατεύουν την Οδοντοστοιχούλα. Με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων της καθαρίζουν τα δοντάκια ενώ κοιμάται και έτσι εξαφανίζουν για πάντα την ουλίτιδα! Η περιπέτεια όμως της οδοντοστοιχούλας μας δεν έχει τελειώσει.
Ο Ζαχαρούλης ένας αστείος μάγειρας την επισκέπτεται για να της
παραδώσει ένα δέμα με γλυκά από την ξακουστή κυρία του την Δόνα Τερηδόνα και την προσκαλεί μάλιστα για δείπνο με αμέτρητα φαγητά και γλυκά!
Από την Δόνα την Τερηδόνα όμως δεν θα γλιτώσει ούτε και ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος με αδυναμία στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα παρασύρεται από τον φημισμένο Ζαχαρούλη και ξεχνάει να παραδώσει τα δώρα του.

Η Οδοντοστοιχούλα ύστερα από το γλέντι, το χορό και τα γλυκά επιστρέφει στο παλατάκι της πολύ κουρασμένη. Εκεί συνειδητοποιεί ότι τα δοντάκια της είναι άρρωστα και μαυρισμένα!
Μάταια προσπαθεί να σωθεί. Η Δόνα Τερηδόνα έχει πια εγκατασταθεί για τα καλά στα δοντάκια της. Και ο Άγιος Βασίλης κοιμάται βαριά για να την βοηθήσει. Οι καλοί της φίλοι η Οδοντόβουρτσα και η Οδοντόπαστα για ακόμη μια φορά δεν θα την εγκαταλείψουν θα ξυπνήσουν τον Άγιο Βασίλη για να παραδώσει στα παιδιά τα δώρα των Χριστουγέννων και θα καλέσουν αμέσως τον οδοντογιατρούλη!

Όμως ο γιατρούλης θα χρειαστεί να της κάνει καθαρισμό και σφράγισμα. Η Οδοντοστοιχούλα μας θα τα καταφέρει αφού θα μάθει να πλένει και να φροντίζει τα δοντάκια της και θα μας χαρίσει το πιο μεγάλο και το πιο λαμπερό της χαμόγελο !! Ο Άγιος Βασίλης θα μάθει στα παιδιά πως η υγεία των δοντιών είναι το πιο μεγάλο δώρο!!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΤΗΣ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr