Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη συνάντησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ενίσχυση και η καταβολή των πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον αρμόδιο για το ΠΔΕ Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων την συνέχιση της χρηματορροής, προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση όσων έργων χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ και έχουν σταματήσει, καθώς και την ενίσχυση των ΣΑΕΠ 566 και 866 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές. Ιδιαίτερα, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου «Αντιμετώπιση Καταπτώσεων – Κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – Διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα)», που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 866) με προϋπολογισμό 8.938.562€.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων άκουσε με προσοχή το αίτημα του Βουλευτή Ευβοίας και δεσμεύτηκε για οικονομική ενίσχυση ύψους 25 εκατ. ΕΥΡΩ από το ΠΔΕ προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέχρι τέλος του έτους, κάτι που συνεπάγεται και την επανεκκίνηση έργων, που χρηματοδοτούνται από τις ανωτέρω ΣΑΕΠ, όπως το έργο στη περιοχή Στόμιο – Πλατάνα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr