Την άποψη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτοι οι οκτώ μήνες που μεσολάβησαν από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας διατύπωσε o Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στην τηλεόραση του Kontra και την εκπομπή “Επί του πιεστηρίου”, με τους Γιώργο Σιαδήμα και Αλέξανδρο Κλώσσα.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα και ανοχύρωτα απέναντι στο δεύτερο κύμα της Covid-19, καθώς η κυβέρνηση ούτε στις απαραίτητες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών προχώρησε, ούτε τον απαραίτητο αριθμό ΜΕΘ εξασφάλισε, παρά το χρονικό περιθώριο που είχε.

Παράλληλα, ο Μ. Χατζηγιαννάκης καυτηρίασε την τακτική του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για όσα δεν έκαναν, προτιμώντας να “δείχνουν” με το δάχτυλο τους πολίτες για την έξαρση της πανδημίας. “Η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό χωρίς κανένα σχέδιο, αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία με 25 και 27 μαθητές ανά τμήμα και έχει αφήσει τον κόσμο να συνωστίζεται και να στοιβάζεται σε λεωφορεία και μετρό, αλλά κατά τα άλλα φταίνε οι ανεύθυνοι νέοι που συγκεντρώνονται στις πλατείες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του, ο βουλευτής Ευβοίας επεσήμανε πως, ειδικά μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση με μια σειρά αλλοπρόσαλων αποφάσεων σε όλους τους κρίσιμους τομείς -και χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό- σπατάλησε όλο τον χρόνο που οι πολίτες κέρδισαν και επέλεξε να αυτοθαυμάζεται δημοσίως, αφήνοντας τους τομείς της οικονομίας και της υγείας στην τύχη τους.

Πηγή: eviaportal.gr