Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την τέταρτη κατά σειρά Πανελλήνια διοργάνωση μέσα στους τέσσερεις τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα απο 30 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου 2020 διοργανώθηκε απο τον ΙΟΧ το Πανελλήνιο Πρωταθλήμα Ιστιοπλοϊας με σκάφη τύπου Optimist για παιδιά απο 12 μέχρι 15 ετών. Οι ιστιοδρομίες σε αντίθεση με τα προηγούμενα πρωταθλήματα διενεργήθηκαν στον βόρειο κόλπο της Χαλκίδας με την εκκίνηση να δίνεται μπροστά στον Φάρο της Χαλκίδας επιτρέποντας σε θεατές και γονείς να απολαύσουν τις προσπάθειες των μικρών ιστιοπλόων.

Συνολικά αγωνίσθηκαν 130 αθλητές και αθλήτριες απο 38 Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους από όλη την Ελλάδα. Διενεργήθηκαν 7 συναρπαστικές ιστιοδρομίες με χαμηλή και μέτρια ένταση ανέμου. Για την ασφάλεια των αθλητών, προπονητών και διοργανωτών έγιναν συνολικά 200 Covid19 Rapid Tests πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ευχαριστούμε θερμά το μικροβιολογικό εργαστήριο της πόλης μας G-Medica του ιατρού Αργύρη Γεωργούλη, τον Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Χαλκίδας για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας για καθολική εξέταση όλων των εμπλεκομένων στο πρωτάθλημα, τον Δήμο Χαλκιδέων, την εταιρία AKFA ΑΒΕΕ, τη ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε., τη Δ.Ο.Α.ΠΕ.Χ, τον Ο.Λ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ, τα ΚΑΥΣΙΜΑ ΦΛΩΡΟΣ, την εταιρία MELLOW, το HARA HOTEL-HEAVEN, τις επιγραφές PADI, και την εταιρία ΑΝΔΡΕΟΥ GROUP για την υποστήριξή τους.

Πηγή: eviaportal.gr