Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Κίνημα που έμελε ν’ αλλάξει την ιστορία της Ελλάδας και δεν είναι άλλο από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Το τρίπτυχο της ιδρυτικής του Διακήρυξης «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση» , αποτέλεσε την πυξίδα της πολιτικής του και οδήγησε στην Αλλαγή του 1981.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που πέτυχε την Εθνική Συμφιλίωση, βελτίωσε το επίπεδο διαβίωσης των «μη προνομιούχων» και έβαλε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Η Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η προοδευτική μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου, η οικονομική ανάπτυξη παράλληλα με τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε. Σ. Υ.) , η προστασία των εργαζομένων, η στήριξη των αγροτών, η αναβάθμιση της Παιδείας, τα μεγάλα δημόσια έργα, η υπερήφανη, υπεύθυνη και πατριωτική εξωτερική πολιτική, καθώς και άλλα πολλά, άλλαξαν την Ελλάδα προς το καλύτερο και αναβάθμισαν την θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

46 χρόνια ζωής!
46 χρόνια προσφοράς στον τόπο!
46 χρόνια προσφοράς στον Ελληνικό Λαό!

Η φετινή 3η Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ. Εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, αποφασίστηκε φέτος η επέτειος να πραγματοποιηθεί με περιορισμένη φυσική παρουσία.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Γραμματέας: Κώστας Τσάμαρης

Ο Εκπρόσωπος Τύπου και Αν. Γραμματέας: Θάνος Παλαιολόγος

Πηγή: eviaportal.gr