Καταγγέλουμε το ΠΥΣΠΕ Εύβοιας για την απροκάλυπτη και παράνομη ενέργειά του, να τροποποιήσει 20 μέρες μετά τη δημοσίευση της, την απόφασή του για την τοποθέτηση αποσπασμένης συναδέλφου Γερμανικών. Την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας της η συνάδελφος διαπίστωσε ότι το 1 από τα 5 σχολεία της αρχικής ομάδας δήλωσης και τοποθέτησης της με δημοσιευμένη απόφαση του ΠΥΣΠΕ (14/8/2020) είχε δοθεί με άλλη πράξη από το ΠΥΣΠΕ σε άλλη αναπληρώτρια συνάδελφο με αποτέλεσμα δύο συνάδελφοι Γερμανικών να παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στο ίδιο σχολείο.

Η εκλεγμένη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών Χαλκίδας Άννα Γαλανού, η οποία υπηρετεί στο συγκεκριμένο σχολείο που έγιναν τα προαναφερόμενα, παρενέβη άμεσα στην Διεύθυνση Εύβοιας και τις δύο αιρετούς Μένη Καραβά και Βέτα Κορωναίου. Της δόθηκαν διάφορες απαντήσεις… για λάθος, για ευθύνη της διοικητικής υπαλλήλου, για αλλαγή σύνθεσης του ΠΥΣΠE.

Τελικά την επόμενη μέρα το ΠΥΣΠΕ Εύβοιας άλλαξε τον αρχικό πίνακα τοποθέτησης αποσπασμένων συναδέλφων της 14ης/8/2020 τροποποιώντας την αρχική τοποθέτηση της μόνιμης αποσπασμένης συναδέλφου αυθαίρετα και ερήμην της. Αντί δηλαδή να διορθώσουν το λάθος που ισχυρίστηκαν πως έκαναν, όπως όριζε η αρχική τους δημοσιευμένη πράξη, έκρυψαν τα πειστήρια της αυθαιρεσίας τους.

Απαιτούμε από το ΠΥΣΠΕ Εύβοιας να αποκαταστήσει άμεσα την παράνομη πράξη του και βέβαια να τοποθετηθεί χωρίς καμία αδικία και η αναπληρώτρια συνάδελφος όπως αρμόζει σε τέτοια περίπτωση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και να καταγγέλουν κάθε αυθαιρεσία και αδικία που γίνεται εις βάρος τους.
Απαιτούμε να δίνονται όλα τα κενά από τη Διεύθυνση. Οι τοποθετήσεις να γίνονται με ευθύνη του ΠΥΣΠΕ. Καμία αυθαιρεσία στη διαδικασία των τοποθετήσεων.
Όλες και όλοι στον αγώνα, μέσα από το Σωματεία μας, για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα! Παλεύουμε για το σχολείο που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας!

Πηγή: eviaportal.gr