Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κύμης και του λαού της περιοχής ενάντια στην αντιλαική πολιτική που υποβαθμίζει το Νοσοκομείο της Κύμης.
Εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19 το Νοσοκομείο Κύμης όχι μόνο δεν ενισχύεται αλλά αποδυναμώνεται καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού ως κόστος, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση των μονάδων Υγείας στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου για τα μεγάλα κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, για την επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, κλπ), για τον απαρχαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Το ΚΚΕ βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των Γιατρών, των Νοσηλευτών, των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κύμης και όλων των δομών Υγείας της περιοχής. Είναι στο πλευρό των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων και επαγγελματιών της περιοχής, της νεολαίας για τα δικαιώματα τους στην Υγεία και τη Ζωή και μόλις πριν έναν μήνα το ΚΚΕ ανέδειξε αυτά τα προβλήματα με ειδική εκδήλωση στο Αλιβέρι και με ερώτηση στη βουλή, απαιτώντας άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαική πολιτική.

Το ΚΚΕ έδωσε μάχη και συνέβαλλε στην αποτροπή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης σε Κέντρο Υγείας που προωθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όπως τότε, όπως την προηγούμενη περίοδο, έτσι και τώρα ήμαστε μαζί με το λαό της Κύμης και της γύρω περιοχής στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα για καμιά υποβάθμιση του Νοσοκομείου, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Ήμαστε μαζί με το λαό της Σκύρου για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και πλήρη στελέχωση σε σταθερή βάση, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Σήμερα απαιτείται να αυξηθεί ουσιαστικά η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία, να διασφαλιστεί για όλους χωρίς προϋποθέσεις η πρόσβαση σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα Υγείας Πρόνοιας.

Πηγή: eviaportal.gr