Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, απάντησαν τα Σωματεία των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στο σχέδιο της κυβέρνησης
για τη βιομηχανική μονάδα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της “Στερεά Υπεροχής”, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αναγνωστάκη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, μετά και τη νέα τροπολογία που εισήχθη στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το τελευταίο, από την πλευρά του, θεωρεί μονόδρομο την πώληση της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυση και στην ανεργία.

Η περιφερειακή παράταξη, μέσω της αντιπροσωπείας της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της, στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στον αγώνα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση του παραγωγικού της χαρακτήρα, την ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η “Στερεά Υπεροχής” θα συνεχίσει να στηρίζει, με όλες της τις δυνάμεις, τον αγώνα των εργαζόμενων για την προστασία της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας. Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ θα είναι πλήγμα τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για όλη τη χώρα. Επομένως, ο αγώνας τους είναι και αγώνας των τοπικών κοινωνιών, είναι αγώνας όλων μας.

Πηγή: eviaportal.gr