Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται πολύ μακριά από την κοινωνία και αδυνατεί να αντιληφθεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, έκανε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Ο αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε πως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αναγάγει σε επίσημη πολιτική τη διαστρέβλωση και την ερμηνεία στοιχείων κατά το δοκούν, ενώ οι δηλώσεις και η έπαρσή τους δείχνουν πως ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα. “Το μόνο που δεν έχουμε ακούσει από την κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και μήνες είναι η αλήθεια”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Ευβοίας συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικές της ουδέποτε είχαν πραγματική σχέση με το φιλελευθερισμό και ότι ήταν διαχρονικά ένα κόμμα πελατειακών σχέσεων που πιστεύει ότι μπορεί να νέμεται την εξουσία και να θεωρεί το κράτος δικό της κτήμα.

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, όπως ανέφερε, καθώς ο προϋπολογισμός του 2021, μαζί με το σχέδιο Πισσαρίδη και το ελληνικό προσχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης σκιαγραφούν με πολύ εύγλωττο τρόπο τα σχέδια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως είπε, είναι φανερό πως η κυβέρνηση δεν έχει καμιά απολύτως διάθεση να ρίξει χρήματα στην πραγματική οικονομία, ούτε πρόκειται να στηρίξει το λιανεμπόριο, τη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα που προφανώς θεωρεί περιττή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να επαναλάβει το ίδιο δοκιμασμένο μοντέλο αποτυχίας που οδήγησε σε πτώχευση τη χώρα.”

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους πόρους για την Αυτοδιοίκηση, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε πως στον προϋπολογισμό του 2021 προβλέπονται 210 εκ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με φέτος, ενώ αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως οι σχετικές δαπάνες ήταν το 2020 αυξημένες λόγω των αναγκών της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για αντίστοιχες δαπάνες του χρόνου, λες και η πανδημία θα λήξει στις 31/12.

Πηγή: eviaportal.gr