Πρώτη μέρα λειτουργίας της υπηρεσίας «click away». Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση με τα νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τις 6:00 της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 6:00 της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου 2021.

Συνεχίζεται  η αναστολή λειτουργίας των οικονομικών δραστηριοτήτων του λιανικού εμπορίου, εξαιρουμένης της παρακάτω διαδικασίας:

– Εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away). Η παραγγελία θα γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά, και η πληρωμή είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με POS, έξω από το κατάστημα. Η παραγγελία θα παραλαμβάνεται από ένα άτομο σε συγκεκριμένο χρόνο και με ηλεκτρονική απόδειξη.

– Καταχώρηση της παραγγελίας από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης,  χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες συνολικά.

– Παραλαβή από ένα άτομο και μόνο από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων. Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

– Η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα θα γίνεται με αποστολή SMS (κωδικός 2) για την παραλαβή της παραγγελίας τους click-away

– Κατά την παραλαβή τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών, μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή – εννέα άτομα και μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής – δέκα λεπτά.

Κάντε τις τηλεφωνικές σας παραγγελίες από τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, κοσμηματοπωλεία, οπτικά της Εύβοιας, στον Ευβοϊκό Οδηγό Επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμη: Αντιδρούν οι έμποροι της Εύβοιας στο click-away

Πηγή: eviaportal.gr