Δήλωση του βουλευτή Ευβοίας και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Χατζηγιαννάκη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μείωσης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές και την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια: “Παγκόσμια ημέρα μείωσης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές σήμερα και η Εύβοιά μας «μετρά ακόμα τις πληγές» της από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Τα τελευταία χρόνια ο κυκλώνας Ζορμπάς, οι καταστροφικές πυρκαγιές στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και ο καλοκαιρινός κυκλώνας Θάλεια έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα αποτυπώματά τους στην κοινωνία μας, έχοντας μάλιστα θρηνήσει, λόγω των πλημμυρών, συμπολίτες μας.

Η Εύβοια παραμένει απροστάτευτη στα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι άνθρωποί της αβοήθητοι. Οι πενιχρές αποζημιώσεις των 600 ευρώ, που έλαβαν ορισμένοι, τελείωσαν, με αποτέλεσμα να μην έχουν να πληρώσουν καν το ρεύμα τους. Άλλοι πάλι δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις και η επιβίωσή τους εξαρτάται από τους αλληλέγγυους συμπολίτες τους.

Η Πολιτεία οφείλει άμεσα, αφενός να βοηθήσει έμπρακτα τους ανθρώπους της Εύβοιας να ξανασταθούν στα πόδια τους και αφετέρου να εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων επικίνδυνων φαινομένων και σχέδιο απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή που είναι πλέον παρούσα.

Υ.Γ. Η λύση να γεμίσουμε την Εύβοια, χωρίς μέτρο και χωρίς προδιαγραφές, με ανεμογεννήτριες προς όφελος των μεγαλοεπενδυτών και εις βάρος των τοπικών κοινωνιών δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής της χώρας μας.”

Πηγή: eviaportal.gr