Αρχική Πολιτισμός Ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία στο Αλιβέρι

Ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία στο Αλιβέρι

75
0

Το Αλιβέρι αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας είναι κατάσπαρτη με αξιόλογα μνημεία ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε μια αδιάλειπτη συνέχεια από την μυκηναϊκή εποχή ως τα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια.

Προκειμένου αυτά τα μνημεία του τόπου μας να γίνουν εκ του σύνεγγυς γνωστά στα μέλη, τους φίλους της Ε.Ε. Σ. αλλά και σε κάθε δημότη που έχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον, το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, υλοποιεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων- ξεναγήσεων στα εν λόγω μνημεία.

Η αρχή για το πρόγραμμα ξεναγήσεων έγινε με επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους του ΑΗΣ Αλιβερίου την Κυριακή 9 Απριλίου.

Κατόπιν της έντονης επιθυμίας πολλών συνδημοτών μας που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην προηγούμενη ξενάγηση, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΟΥΜΕ την επίσκεψη στον ΑΗΣ την Κυριακή 14 Μαΐου βάσει του εξής προγράμματος:

Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. συγκέντρωση στην Ανατολική πύλη του ΑΗΣ.

• Ιστορική αναδρομή για δημιουργία και λειτουργία του εργοστασίου από τον Δ/ντή κ. Κοτρογιάννη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΑΗΣ Αλιβερίου.
• Ξενάγηση από το μέλος του Τ.Τ. της Ε. Ε. Σ. Δημήτρη Κρόκο στον ανακαινισμένο και επισκέψιμο, παρακείμενο μεσαιωνικό Πύργο.
• Στην συνέχεια, διεξοδική ξενάγηση από τον Πρόεδρο του Τ.Τ. Αλιβερίου της Ε.Ε.Σ. Γιώργο Τζάνη στα Ρωμαϊκά Λουτρά που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
• Επίσκεψη στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική, σπουδαίο ταφικό μνημείο στον χώρο της νέας μονάδας με το φυσικό αέριο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μετακινηθούν στον ΑΗΣ με δικό τους μέσον και να δηλώσουν συμμετοχή στο εξής τηλέφωνο: 6937161098 (κ. Λευκή Μεγαρίτη).

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr