Στο 2ο Τουρνουά μπάσκετ 3on3 «Ραφαήλ Σκεμπές, που ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 και διοργανώνεται από τους φίλους του Ραφαήλ Σκεμπέ προς τιμήν της μνήμης του, παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Γουρνής και η Πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. Ελένη Αϊδίνη.

Ο Δήμος Χαλκιδέων στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αυτή, διαμορφώνοντας τους χώρους του προαυλίου του Κλειστού Γυμναστηρίου Κανήθου «Τάσος Καμπούρης», πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης κι επισκευής, ελαιοχρωματισμούς και προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να είναι τα γήπεδα έτοιμα να υποδεχτούν τους αγώνες.

«Όλοι μας κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή. Είτε πιο νωρίς είτε πιο μετά. Σημασία όμως έχει πώς θα ζήσουμε, δηλαδή αν θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε και αν θα αφήσουμε ένα γερό αποτύπωμα σε αυτό τον κόσμο. Πιστεύω ότι ο Ραφαήλ τα πέτυχε και τα δυο. Πρώτον, γιατί έζησε με αγάπη για τη ζωή και το μπάσκετ και η αγάπη του αυτή για το μπάσκετ και η αγάπη με τους φίλους του, είναι η κινητήριος δύναμη όλου αυτού που γίνεται σήμερα. Το αποτύπωμα λοιπόν είναι δυνατό. Χάρη σε αυτό έχουμε σήμερα ένα χώρο, το πάρκο «Ραφαήλ Σκεμπέ», έναν χώρο που τον απολαμβάνουν τα παιδιά της πόλης μας κι όσο έχουμε τη διοίκηση αυτής της πόλης, θα τον υποστηρίζουμε και θα τον διατηρούμε στην εικόνα που έχει σήμερα. Και βέβαια το μήνυμα του Ραφαήλ είναι η αγάπη, η ομοψυχία και η ενότητα, κυρίως του μπασκετικού κόσμου, την οποία με μεγάλη συγκίνηση είδαμε πέρσι και την βλέπουμε και φέτος. Αυτό το τουρνουά επιβάλλεται να διοργανώνεται κάθε χρόνο, είναι πλέον θεσμός. Γιατί από μόνο του μεταφέρει το πιο ηχηρό μήνυμα. Την αγάπη για τη ζωή, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την αγάπη για τον αθλητισμό.

Θέλω να καλωσορίσω όλους όσοι ήρθαν από πιο μακριά, τους αθλητές, τους προπονητές, τους παράγοντες, τους φίλους του μπάσκετ. Να καλωσορίσω όλους εσάς που ζείτε στον Δήμο Χαλκιδέων κι ασχολείστε με τον αθλητισμό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω πολλά νέα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί σας ξέρω, γιατί ξεχωρίζετε από τη ζωντάνια που έχετε στα μάτια σας. Συγχαρητήρια στους φίλους του Ραφαήλ και σε όλους αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια. Εύχομαι να έχουμε ένα ωραίο τριήμερο κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.», ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr