Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας καθώς εκτός από την εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας προκηρύσσονται άμεσα οι απαραίτητες θέσεις ιατρών ΕΣΥ με ειδικότητα στη Νεφρολογία, ενώ εκπαιδεύονται και οι νοσηλεύτριες.

Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ιστιαία, προσθέτοντας, ότι συγκεκριμένη αναφορά για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έγινε και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη χθεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Παράλληλα, στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγραμματισμού για την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό υπήρξε δέσμευση για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών και στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπως και για τη μονιμοποίηση του επικουρικού ιατρικού προσωπικού, αλλά και για την άμεση αλλαγή του Οργανογράμματος, προκειμένου να προβλεφθούν επιπλέον ειδικότητες, όπως Πνευμονολόγου. Ταυτόχρονα, εξίσου σημαντικό -είπε- είναι το γεγονός. ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Χαλκίδας έχει ενισχυθεί με επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τους ανεμβολίαστους ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, γιατί εξακολουθεί να γίνεται η συγκεκριμένη συζήτηση και πρέπει να γίνει προσπάθεια να πειστούν οι καχύποπτοι πολίτες να κάνουν το αυτονόητο για να προστατευθούν. Επανέλαβε, ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη ασπίδα για να θωρακίσουμε την κοινωνίας μας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων, καθώς το 97% με 98% όσων εισάγονται στα Νοσοκομεία και νοσούν βαριά είναι οι ανεμβολίαστοι. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι και όσο έχουν εμβολιαστεί δεν θα πρέπει να προσέχουν και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας, πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνία μας. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους τόνους: Εμβολιαστείτε.»

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr