O Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας και πρώην Υπουργός, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 και το δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Σχετικά με την υπόθεση Γεωργούλη και το πότε ενημερώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα: Να τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ένα ένα. Το πρώτο που πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα είναι ότι αυτά τα ζητήματα θέλουν συγκεκριμένες τοποθετήσεις, άρα λοιπόν ξεκινώ λέγοντας πως εμείς δεν είμαστε σ αυτά τα ζητήματα ούτε των ίσων αποστάσεων ούτε να δούμε τι θα κάνουμε. Ξεκάθαρα πράγματα, και τα ξεκάθαρα πράγματα ήταν ότι μόλις μάθαμε ότι η κα Μέτσολα φέρνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένο αίτημα για την άρση ασυλίας του Ευρωβουλευτή μας, μέσα σε 15 λεπτά η αντίδραση ήταν ακαριαία, τον διαγράψαμε από το κόμμα, τον βγάλαμε από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως μετά από λίγο του ζητήσαμε να παραδώσει και την έδρα.

Επειδή αναφερθήκατε κι εσείς πότε το μάθατε και πως, εμείς λοιπόν, συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής μας ο κ. Παπαδημούλης, γύρω στο Μάιο, έμαθε ότι διέρρευσε μία φήμη για ανάρμοστη συμπεριφορά από πλευράς του συγκεκριμένου Ευρωβουλευτή. Σ αυτή τη διαρροή λοιπόν άμεσα ο Δημήτρης Παπαδημούλης φώναξε τον Ευρωβουλευτή κι εκείνος του είπε ότι δε συμβαίνει απολύτως τίποτα. Την ίδια λοιπόν περίοδο ο Παπαδημούλης απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι εκεί η απάντηση ήταν δεν έχουμε τίποτα συγκεκριμένο. Άρα λοιπόν η αντίδρασή μας αυτή η ακαριαία έκλεισε αυτό το εάν ξέραμε και τι κάναμε. Μόλις το μάθαμε αντιδράσαμε. Φαίνεται και από το ότι η οικογένεια του θύματος ότι δεν ήξερε τίποτα, όπως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν ήξερε κανένας μα κανένας τίποτα. Κι εμείς δεν γνωρίζαμε νωρίτερα.

Από κει και πέρα γιατί αναφέρατε περιπτώσεις στελεχών που είχαν ανάρμοστες αντιδράσεις, αυτές τις περιπτώσεις άμεσα τις καταδικάσαμε και ταυτόχρονα εκεί που δεν υπήρξε απόσυρση αυτών που είπαν άμεσα και το καθυστέρησαν, κι εκεί άμεσα τους δείξαμε το δρόμο της εξόδου από το χώρο μας.

Άρα δεν υπάρχει από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ κανένα μα κανένα σημείο. Από κει και πέρα περιμένουμε τις διαδικασίες από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι ένα θέμα ακόμα ανοιχτό, ίσως και σε άλλα θέματα, και περιμένουμε τη δικαιοσύνη όταν θα φτάσει εκεί, θα δώσει τη λύση που χρειάζεται.

Ρώτησα τον Πρωθυπουργό σε μία πρόσφατη συνέντευξη για όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και μου είπε ότι εάν εφαρμοστούν αυτά θα πάμε σίγουρα σε 4ο μνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που λέει, ξεκινώντας από αυτά που είπε ο Α. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, είναι προτάσεις κοστολογημένες, συγκεκριμένα ποσά. Όταν μιλήσαμε για ενίσχυση του εθνικού εισοδήματος, για την αύξηση των συντάξεων, για ένα κοινωνικό κράτος, που ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη του εθνικού συστήματος υγείας, είναι αισθητή ιδιαίτερα στην επαρχία, γενικότερα είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Όλα αυτά λοιπόν τα φέραμε να είναι κοστολογημένα γύρω στα 9,3 δις, όπου λέμε τουλάχιστον τα 3 δις θα παρθούν από τη φορολόγηση της αισχροκέρδειας και της κερδοφορίας που υπάρχει ιδιαίτερα στον ενεργειακό χώρο.

Άκουσα και τον κ. Παπαθανάση σχετικά με το καλάθι τροφίμων, έχοντας και μία σχέση με το χώρο από τη θητεία μου ως Υπουργός, θέλω να σας πω το εξής: εκεί επιχειρήσατε με επικοινωνιακή διαδικασία να αποδείξετε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Όταν λέτε ότι έχετε στόχο τη μείωση της τιμής και αυτή τελικά που καταλήγει; Στο ότι έχουμε μείωση της παραγωγής και ταυτόχρονα έχουμε βεβαίως και έναν παραγωγό ο οποίος πλέον έχει φτάσει σε αδιέξοδα, δε μπορούν να επιβιώσουν οι παραγωγοί με αυτές τις τιμές που επιμένετε σώνει και καλά να υπάρξουν.

Και το λέω αυτό γιατί είναι από τη μία μεριά ο παραγωγός και βεβαίως πρόβλημα από την άλλη πλευρά υπάρχει και για τον καταναλωτή, για την υγεία του, γιατί ο κόσμος πλέον με αυτή την ακρίβεια και το στρίμωγμα που έχει κατευθύνεται σε προϊόντα που δεν είναι τόσο ασφαλή από πλευράς υγείας.

Είναι μεγάλο το κομμάτι αυτό, γιατί αγοράζονται και μπαίνουν υποβαθμισμένα προϊόντα και το άλλο μεγάλο κομμάτι είναι ότι σε αυτή την ιστορία οδηγηθήκαμε διότι αυτό που λέμε έλεγχο- πρόστιμα στους ελέγχους δε λειτουργεί. Δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο εξαιτίας της κακής ποιότητας του τρόπου που διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Γιατί από την ώρα που υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση που λέει ότι τα προϊόντα που εισάγονται κρέατος, γάλακτος κτλ, πρέπει να συνοδεύονται με υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται χιλιάδες αυγά, τα οποία δεν ξέρουμε από πού προέρχονται, κι αυτά να πηγαίνουν στην κατανάλωση. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ελληνοποιήσεις στα κρέατα όταν δεν ξέρουμε, κι αυτό το πράγμα πρέπει οπωσδήποτε να μπαίνει, και ένα άλλο που έχει σχέση με την αισχροκέρδεια, είναι αδιανόητο, έχουμε καθιερώσει τις 60 ημέρες πληρωμής στον αγροτικό χώρο, οι οποίες δεν εφαρμόζονται και καταλαβαίνετε τι μεγάλο πρόβλημα κερδοφορίας και αισχροκέρδειας υπάρχει.

Για εμάς το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή αλλαγή. Θέλουμε την αλλαγή! Και η αλλαγή αυτή θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρώτο κόμμα, που εγώ λέω ακόμη και σε περίπτωση που θα πετύχουμε την αυτοδυναμία θα σχηματίσουμε μία ευρύτερη προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα.

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του κ. Αποστόλου στην ΕΡΤ1:

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr