Αρχική Πολιτική Σ.Κεδίκολου: Κάναμε αρκετά, μπορούμε περισσότερα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην...

Σ.Κεδίκολου: Κάναμε αρκετά, μπορούμε περισσότερα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Εύβοια

58
0

Αρχική/Πολιτική/Σ.Κεδίκολου: Κάναμε αρκετά, μπορούμε περισσότερα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Εύβοια

Έχουμε καταβάλει τεράστια προσπάθεια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα απέναντι στις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σε ενημερωτική εκδήλωση του ΥΠΑΑΤ στην Κάρυστο, με αντικείμενο «Κτηνοτροφία –Μελισσοκομία: Οι δρόμοι προς την ανάπτυξη».

Ο Υφυπουργός και Βουλευτής Εύβοιας, απηύθυνε κάλεσμα προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών κλάδων της Καρύστου που συμμετείχαν στις εργασίες της Ημερίδας, να αξιοποιήσουν την πολλαπλασιαστική δυνατότητα και την προστιθέμενη αξία που προσφέρει στον πρωτογενή τομέα, το επιχειρηματικό μοντέλο της μεταποίησης-τυποποίησης.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στάθηκε δίπλα στους παραγωγούς της Εύβοιας με έμπρακτη στήριξη. «Τα τελευταία 2 χρόνια, διατέθηκαν πάνω από 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Εύβοια», σημείωσε σχετικά και ανέπτυξε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη και παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα. Αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις και τις έκτακτες ενισχύσεις που έχουν καταβληθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Ουκρανικής κρίσεις (70 εκατ. για ζωοτροφές, 12 εκατ. ευρώ σε μελισσοκόμους κ.α.).

«Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα», τόνισε «κάναμε αρκετά, μπορούμε περισσότερα και είμαι βέβαιος ότι με την εμπιστοσύνη σας θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να αναπτύξουμε τον πρωτογενή τομέα, στη θέση που του αξίζει», κατέληξε.

Ως ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τον Δήμο Καρύστου, συμμετείχαν οι: πρόεδρος της νέας Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος και Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ) κ. Ιωάννης Φασουλάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριος Τζιτζινάκης και ο καθηγητής μελισσοκομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Εμμανουήλ Νίκος.

Ο κ. Φασουλάς, αφού συνεχάρη στον ΥφΑΑΤ για την άριστη συνεργασία τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι από τους πιο ειλικρινείς υπουργούς που έχω γνωρίσει», τόνισε την ανάγκη προβολής των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές και την σύνδεσή τους με τον τουρισμό. «Να αναδείξουμε το ελληνικό κρέας, να δημιουργήσουμε brand name», σημείωσε. Ο κ. Ντουντουνάκης ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα της νέας συνεταιριστικής δραστηριότητας και ο κ. Τζιτζινάκης τα χρηματοδοτικά και θεσμικά εργαλεία για την ενίσχυση του μελισσοκομικού κλάδου (Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα, ισοζύγιο μελιού, ψηφιακή υπηρεσία «e-honey»).

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Καρύστου κ. Νίκος Δρακόγιαννης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου Καρύστου και των παραγωγικών κλάδων της περιοχής.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr