To πρόγραμμα του κινηματογράφου ΜΑ.ΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 22 έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

THE HOLDOVERS

Ώρα Προβολής: 19.30

Σκηνοθεσία : Alexander Payne

Σενάριο: David Hemingson

Ηθοποιοί: Da’Vine Joy Randolph, Paul Giamatti, Dominic Sessa, Carrie Preston, Gillian Vigman, Brady Hepner

Υπόθεση:

Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Alexander Payne, η ταινία “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ” ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Paul Giamatti) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Dominic Sessa) – και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (Da’Vine Joy Randolph)

Η ταινία «Τα Παιδιά του Χειμώνα» έχει ήδη αποσπάσει δύο βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες και άλλα δύο τις προηγούμενες ημέρες στα Βραβεία BAFTA, ενώ οι προβλέψεις για τα φετινά Όσκαρ επιβεβαίωσαν τις μεγάλες προσδοκίες συγκεντρώνοντας πέντε υποψηφιότητες στις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερου Μοντάζ.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΑΙΝΙΑΣ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

———————————————————————————————-

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ

WHEN EVIL LURKS

Ώρα Προβολής: 22.30

Σκηνοθεσία : Demian Rugna

Σενάριο: Demian Rugna

Ηθοποιοί: Ezequiel Rodriguez, Demian Salomon, Silvina Sabater

Υπόθεση:

Όταν τα αδέλφια Πέδρο και Τζίμι ανακαλύπτουν ότι μια δαιμονική οντότητα έχει στοιχειώσει ένα κοντινό αγροτόσπιτο δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα τα ζώα της τριγύρω περιοχής, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να την εκδιώξουν από τη γη τους.

Όμως, η προσπάθειά τους αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό και οι απερίσκεπτες ενέργειές τους πυροδοτούν άθελά τους μια επιδημία δαιμονισμών στην κοινότητα. Τώρα, πρέπει να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από το κακό, όσο αυτό διαφθείρει όποιον βρεθεί σε επαφή μαζί του.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός βετεράνου εξορκιστή, ο οποίος είναι και ο μόνος που φαίνεται να ξέρει πώς μπορούν να σταματήσουν αυτή την υπερφυσική επιδημία. Όμως, θα καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής – και κανείς δεν είναι αθώος…

Μετά την προβολή της στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Τορόντο και έχοντας ήδη δημιουργήσει το μύθο της ταινίας τρόμου-φαινόμενο, έρχεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους, για να συνεχίσει την ήδη επιτυχημένη εμπορική της πορεία σε όλο τον κόσμο.

Το έγκυρο κινηματογραφικό περιοδικό Screen Daily, την κατέταξε στην 5η θέση των καλύτερων ταινιών του 2023 (αφήνοντας σε χαμηλότερες θέσεις ταινίες όπως τα: Poor Things, Killers of the Flower Moon και Oppenheimer).

Το Hollywood Reporter την συμπεριέλαβε ανάμεσα στις 10 καλύτερες ανεξάρτητες ταινίες τρόμου της χρονιάς.

Τέλος, στη λίστα του Rotten Tomatoes με τις βαθμολογίες των καλύτερων ταινιών τρόμου του 2023, βρίσκεται στην κορυφή με το εκπληκτικό ποσοστό του 97%.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΑΙΝΙΑΣ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Για την είσοδο στον κινηματογράφο για την ταινία “ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ-WHEN EVIL LURKS “ απαιτείται η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας λόγω χαρακτηρισμού της ταινίας Κ-18 (Ακατάλληλη για Ανηλίκους).

Σύμφωνα με τον νόμο 3905/2010 άρθρο 37-παρ.3 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ σε ταινίες χαρακτηρισμένες Κ-18 (Ακατάλληλες για ανηλίκους) ούτε με την άδεια ή τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.

Τιμές Εισιτηρίων:

7€ (ΚΑΝΟΝΙΚΟ) & 6€ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ)

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ (ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€)

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr