Τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει στους κατοίκους του Μαντουδίου το ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς έφερε στη βουλή με ερώτησή του ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης,

Την ίδια ημέρα που φορείς και κάτοικοι της περιοχής προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σε συμβολικό κλείσιμο της υψηλής γέφυρας στη Χαλκίδα, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της τοπικής οικονομίας μέσα από τη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στα σχέδια των διοικήσεων των τραπεζών. Υπενθυμίζεται, ότι ο Μ. Χατζηγιαννάκης είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα αντίστοιχη ερώτηση για το μέλλον των τραπεζικών καταστημάτων στη γειτονική Λίμνη.

Όπως αναφέρει ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η ανακοίνωση της Πειραιώς για την αναστολή λειτουργίας, μεταξύ άλλων, του τραπεζικού καταστήματος στο Μαντούδι αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των κακών ειδήσεων για την περιοχή, εν μέσω μάλιστα της θερινής περιόδου που ο τόπος περίμενε να πάρει από τον τουρισμό μια ανάσα ζωής. Προσθέτει δε, πως είναι απαράδεκτο οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, που αδυνατούν αντικειμενικά να παρακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, να υποβάλλονται σε αναίτια ταλαιπωρία και σε όχι αμελητέα προσωπικά έξοδα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια απλή τραπεζική συναλλαγή, πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Κλείνοντας, ο Μ. Χατζηγιαννάκης επισημαίνει πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Άγ. Άννας έχει ήδη εκδόσει ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο ζητά αιτολογημένα την ανάκληση της απόφασης των διοικήσεων των τραπεζών και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν σκοπεύει να πάρει κάποια μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr