Τη ανάγκη να αντιληφθούν και να πειστούν οι καχύποπτοι πολίτες, ότι ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής, καθώς προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τον κίνδυνο της νοσηλείας, αποτελώντας ατομική πράξη υπευθυνότητας τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στα Ράδιο Ένα. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε: «Το πρωτεύον είναι να πειστούν οι σκεπτικιστές ότι η μόνη ασπίδα, ο μόνος τρόπος να θωρακίσουμε την κοινωνία και την οικονομία μας είναι οι εμβολιασμοί.

Το ότι ακόμα και η Ιερά Σύνοδος τιμωρεί και καταδικάζει Μητροπολίτες, γιατί δεν έχουν καταλάβει τις ανάγκες των καιρών είναι κάτι που λέει πολλά» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα αποδεδειγμένα έχει το καλύτερο σύστημα εμβολιασμών σε σύγκριση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν «ψεκασμένες» φωνές που επηρεάζουν αρνητικά τον κόσμο που επιλέγει τα social media, όπου διοχετεύονται ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες και όχι τις αντικειμενικές και έγκυρες πηγές ενημέρωσης. Θα έπρεπε να υπάρχει καθολική συμπαράταξη στο μέτωπο υπέρ των εμβολιασμών και όχι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει το ρίσκο για συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας, εξαιρώντας, βέβαια, το ΚΙΝΑΛ που στάθηκε με υπευθυνότητα απέναντι στο ζήτημα». Τόνισε, επίσης, ότι μπορεί οι πολίτες να φοβούνται, αλλά θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ RNA με το DNΑ και να μη δίνουν σημασία στα όσα ακούγονται από διάφορους επώνυμους, που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει πανδημία. «Το να πάθουμε για να μάθουμε-είπε- δεν ισχύει στην περίπτωση του κορωναιού.»

Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τα αποτελέσματα τελευταίων δημοσκοπήσεων ανέφερε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες μιας συγκεκριμένης περιόδου, όταν -όμως- είναι αλλεπάλληλες, γιατί η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει από το 2018, τότε οι αλλεπάλληλες φωτογραφίες γίνονται ταινία. Επίσης, αν ρωτήσετε τους πολίτες θα διαπιστώσετε, ότι εμπιστεύονται και προσδοκούν μόνο από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο μέσο της θητείας τους υπολείπονταν δημοκοπικά. Αυτό φυσικά αυξάνει το αίσθημα καθήκοντος για όλους μας. Φυσικά, δεν εφησυχάζουμε και αυτό όχι γιατί μάς ενδιαφέρει η πρωτοκαθεδρία στις δημοσκοπήσεις, αλλά γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Στα δυο χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρα προβλήματα. Δεν ήταν μόνο η πανδημία, αλλά ήταν και σειρά ζητημάτων, όπως η άτυπη εισβολή στον Έβρο και η όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Όλα αυτά κληθήκαμε να τα διαχειριστούμε σε μία δύσκολη περίοδο, ακολουθώντας όμως τις σωστότερες δυνατές πολιτικές την ίδια στιγμή που είναι σαφές, ότι η αντιπολίτευση έχει πρόβλημα στο να καταθέσει μία εναλλακτική πρόταση. Συνεπώς, η διαχείριση όλων αυτών των ζητημάτων, αντανακλάται στις δημοσκοπήσεις».

Ο βουλευτής κατέληξε επισημαίνοντας, ότι προτεραιότητά τους είναι το πως θα ανορθώσουν τη χώρα όσο γίνεται γρηγορότερα δεδομένου ότι η πανδημία έχει προκαλέσει πληγές στην οικονομία και υπάρχουν κλάδοι που είναι επιτακτική ανάγκη να αναδιαρθρωθούν ριζικά, ενώ υπάρχουν και θέματα με τα οποία καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί. όπως είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr