Αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Εύβοιας με τους Ακριώτη Γ. και Σιόλια Ν. επισκέφτηκε τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συναντήθηκε με τους διευθυντές εκπαίδευσης. Στις συζητήσεις τέθηκαν τα προβλήματα που εντοπίζονται κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

  1. Τα κενά (περίπου 100) των εκπαιδευτικών θέσεων που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν με τις επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών.
  2. Οι απαράδεκτες συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολείων ειδικά στα σχολεία της Β. Εύβοιας αλλά και σε άλλες περιοχές.
  3. Οι πολλές παραιτήσεις αναπληρωτών/ριών οι οποίοι/ες τοποθετούνται σε απομακρυσμένες περιοχές και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα
    στέγης και δη στις τουριστικές περιοχές που τα σπίτια είναι μόνο για τουριστική χρήση.
  4. Το πρόβλημα σχολικής στέγης στη Χαλκίδα με κύρια αναφορά στα νηπιαγωγεία

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων που στην ουσία η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός κατήργησε με μεθοδεύσεις, αλλά και η ανάγκη επαγρύπνησης ως προς την εξέλιξη της πανδημίας.

Για τη θέρμανση των σχολείων επισημάνθηκε ότι τάχιστα πρέπει να αυξηθούν οι επιχορηγήσεις των σχολείων για να ανταπεξέλθουν τα σχολεία στην ενεργειακή κρίση και να μην παγώσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος τέθηκε το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων που για τρίτη χρονιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός σχολικής τάξης, λόγο αναλγησίας του Υπουργείου να συντονίσει και να υλοποιήσει την συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σε τοπικό επίπεδο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να γνωστοποιεί τα ζητήματα που προβληματίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες και να αποτελεί ανάχωμα στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων.

Σε αυτό το κλίμα εύχεται: ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr