Τον Δήμαρχο Ερέτριας, Γιάννη Δημητρόπουλο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στα πλαίσια της περιοδείας του στους Δήμους της Εύβοιας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας στη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Ερέτρια άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο από τον Δήμαρχο και τις δύο Αντιδημάρχους, τα οποία επικεντρώνονται στα χρόνια προβλήματα που διαπιστώνονται σε όλους τους Δήμους της επικράτειας: υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και πεπαλαιωμένος στόλος οχημάτων. Τρανταχτό παράδειγμα ελλείψεων πόρων ήταν η επιπλέον έκτακτη επιβάρυνση του ταμείου του Δήμου για την πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία της Ερέτριας για να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας λόγω της πανδημίας.

Στα πλαίσια των καθηκόντων στον τομέα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά, κυρίως, λόγω των αναγκών που προκύπτουν στην καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Ερέτριας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης δήλωσε ότι θα βρίσκεται πάντα σύμμαχος στα αιτήματα του Δήμου και θα βοηθάει θεσμικά και μη τη διοίκησή του.

Στη συνέχεια τη συζήτηση απασχόλησε και το ζήτημα του προσφυγικού για το οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά την ανάγκη αναλογικότητας καταμερισμού των προσφύγων. Η Ερέτρια επωμίζεται, ελλείψει σχεδίου αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και λόγω των δεκαέξι ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτει, μεγαλύτερο βάρος απ’ ότι της αναλογεί.

Τέλος, ο κ. Δημητρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Χατζηγιαννάκη για τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid -19 στην Ερέτρια και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για τη συγκρότηση, ήδη από την αρχή της έξαρσης του κορονοϊού τον Μάρτιο, επιτροπής για τον covid -19, η οποία παρεμβαίνει ταχέως στην αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων.

Πηγή: eviaportal.gr