Συνάντηση με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου 2020 στο δημαρχιακό μέγαρο ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και αν. τομεάρχης Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στα πλαίσια περιοδείας τους στους δήμους της Εύβοιας.

Αντικείμενο της συνομιλίας αποτέλεσαν τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε όλους τους δήμους της χώρας με τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των πολιτών της Χαλκίδας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του δεύτερου Lockdown. Αναφορικά με τις πρόσφατες καταστροφές από τις έντονες κακοκαιρίες, υπήρξε ταύτιση απόψεων, αφού ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων συμφώνησαν για την αναγκαιότητα της εκκίνησης των αντιπλυμμηρικών έργων, αλλά και της οργάνωσης της πολιτικής προστασίας των Δήμων, λόγω των έντονων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας και ειδικότερα στην Εύβοια. “Μία επανάληψη της πρόσφατης τραγικής εμπειρίας, με τις πλημμύρες του καλοκαιριού στον νομό μας, θα αποφευχθεί μόνο εάν υπάρξει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών καταστροφών, και σε αυτό το σχέδιο οι Δήμοι οφείλουν να πρωτοστατήσουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της μεταφοράς του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού τμήματος σε νέα έκταση. Η κ. Βάκα συμφώνησε με τον Μ. Χατζηγιαννάκη ότι είναι αδήριτη η ανάγκη της μεταφοράς των παιδιών από τις τωρινές συνθήκες και γι΄αυτό τον λόγο έχει έρθει σε άμεση επαφή με τη διοίκηση της Περιφέρειας για τυχόν χρήση κτήματος το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ή σε άλλη δημοτική έκταση, τόσο για την προσωρινή στέγαση όσο και για την ανέγερση νέου σχολείου.

Πηγή: eviaportal.gr