Συνάντηση με φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη Στερέα Ελλάδα, πραγματοποίησε χθες Τρίτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής την αρμόδια τομεάρχη Κ. Νοτοπούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε προκειμένου να συζητηθούν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί εν όψει της “ιδιαίτερης”, λόγω Covid-19, τουριστικής περιόδου, συμμετείχε μεταξύ άλλων βουλευτών και ο βουλευτής Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας τόνισε στην παρέμβασή του ότι πάρα πολλά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος είναι ακόμα κλειστά και ότι οι επαγγελματίες του χώρου δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, όχι λόγω νομοτέλειας που έφερε ο κορωνοϊός, αλλά λόγω  της αδράνειας της κυβέρνησης.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και πως επείγει η υλοποίηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού της χώρας μέσω ενός γενναιόδωρου προγράμματος εσωτερικού τουρισμού, με παράλληλη αναστολή για φέτος του τέλους διαμονής. Το πρόγραμμα αυτό, που θα συμβάλει στη μερική αντιστάθμιση του ελλείμματος αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό μέσω της ενίσχυσης της εσωτερικής ζήτησης για τουριστικές υπηρεσίες και άρα στη διατήρηση στοιχειώδους ρευστότητας στην αγορά, θα έχει τριπλή στόχευση: Τη στήριξη των επιχειρηματιών του χώρου της διαμονής, τη διατήρηση των χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και την παροχή της δυνατότητας σε χιλιάδες συμπολίτες μας να κάνουν φέτος διακοπές.

Τέλος, ο Μ. Χατζηγιαννάκης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικώντας λύσεις.

Πηγή: corfutvnews.gr