Την ανάγκη στήριξης του εμπορικού κόσμου με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση ανέδειξε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στο Ρ/Σ “Κανάλι 1” του Πειραιά στους 90.4 FM

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκτίμησε ότι, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, το λιανεμπόριο έπρεπε και πολύ σωστά άνοιξε, αυτό όμως από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει πρόφαση για την απροθυμία της κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας. Πρόσθεσε πως οι πληγές που έχουν αφήσει η υγειονομική κρίση και η κυβερνητική προχειρότητα είναι βαθιές και πως απαιτούνται άμεσα μέτρα όπως για παράδειγμα η μετατροπή της επιστρεπτέας ενίσχυσης σε μη επιστρεπτέα και η ρύθμιση με ταυτόχρονη διαγραφή μέρους του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά την πανδημία. Όπως επεσήμανε ο Μ. Χατζηγιαννάκης, χωρίς ανάλογες κυβερνητικές πρωτοβουλίες οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις πολύ σύντομα θα σφίξουν σαν θηλειά χιλιάδες μικρομεσαίους εμπόρους, οδηγώντας τους σε οριστικά λουκέτα.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι προχωρούν δυστυχώς με ρυθμούς χελώνας και ότι τα στοιχεία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία ότι θα υλοποιηθεί η δέσμευση του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη για εμβολιασμό σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού.

Παράλληλα, έκανε την εκτίμηση πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το έλλειμμα κυβερνητικής στρατηγικής στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιασμού του πληθυσμού, μιλώντας για την χαρακτηριστική περίπτωση της Εύβοιας, στην οποία, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν δημιουργήθηκαν παρά ελάχιστα εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα υπερήλικες να καλούνται να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να κάνουν το εμβόλιο.

Τέλος, ο Μ. Χατζηγιαννάκης πρότεινε την ενεργό συνδρομή της Αυτοδιοίκησης στην εμβολιαστική διαδικασία και έφερε ως παράδειγμα το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο θα μπορούσε να συνεισφέρει στο να εμβολιαστούν γρήγορα και με ασφάλεια όσοι συμπολίτες μας δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πηγή: eviaportal.gr