Στην εκδήλωση συμμετείχαν 35 επιχειρήσεις από τη Χαλκίδα, από τη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή, με περισσότερες από 700 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Ενδεικτικές ειδικότητες που αναζητούν οι εταιρείες είναι: διοικητικό προσωπικό, υπάλληλοι γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη, μηχανολόγοι συντήρησης, ηλεκτρολόγοι, πωλητές, εξυπηρέτηση πελατών, ταμίες, μηχανολόγοι μηχανικοί, φύλακες, γραφίστες, τεχνικές ειδικότητες, νοσηλευτές, οδηγοί, αποθηκάριοι, εργάτες αποθήκης, λογιστές, σχεδιαστές ιστοσελίδων, καθώς και ειδικότητες γενικών διοικητικών και οικονομικών-λογιστικών καθηκόντων.

Ο Υπουργός Εργασίας έδωσε το παρών στην εκδήλωση. Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά της να βρει δουλειές σε ανέργους, εφαρμόζοντας νέες για την Ελλάδα μεθόδους. Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ήταν η σειρά της Χαλκίδας να διοργανωθεί η λεγόμενη Ημέρα Καριέρας.

35 επιχειρήσεις προσέφεραν πάνω από 700 θέσεις εργασίας σε ανέργους της ευρύτερης περιοχής, με ενδιάμεσο και καταλύτη στην προσπάθεια αυτή τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης πρώην ΟΑΕΔ.

Μαζί με την Ελένη Γιώτη, Γενική Γραμματέα Ενίσχυσης της Απασχόλησης και τον Σπύρο Πρωτοψάλτη, διοικητή της ΔΥΠΑ, βρέθηκα χθες στη Χαλκίδα για να δω από κοντά πώς εξελίσσεται αυτή η προσπάθεια, ήταν η 8η Ημέρα Καριέρας τους τελευταίους μήνες. Αλλά και για να υπογραμμίσω και τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Σε άλλες χώρες ημέρες καριέρας διοργανώνονται εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς ξεκινήσαμε εδώ και ένα χρόνο με πολύ θετικά αποτελέσματα. Και συνεχίζουμε!

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr