Στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Σάμου βρέθηκε χθες Δευτέρα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, τον αναπληρωτή τομεάρχη Αυτοδιοίκησης, Μίλτο Χατζηγιαννάκη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χαρά Καφαντάρη και τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς μεταξύ των οποίων τους δύο Δημάρχους του νησιού, τον κ. Γεώργιο Στάντζο, Δήμαρχο Αν. Σάμου και τον κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, Δήμαρχο Δυτ. Σάμου, τον Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού κ. Τσαπικούνη Ανδρέα, τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Αιγαίου κο Σταμούλη, καθώς και με τον Μητροπολίτη Σάμου ,Ικαρίας και Κορσεών Ευσέβιο Πιστολή και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου κ.Νικολαϊδη Αναστάσιο. Στις συναντήσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενημερώθηκαν για τις ζημιές που προξένησε ο μεγάλος σεισμός στον οικιστικό ιστό και τις υποδομές του νησιού καθώς και για τις μεγάλες φθορές που υπέστησαν ναοί και μονές του νησιού, ο Πύργος του Λυκούργου και το ιστορικό σχολείο στη χώρα της Σάμου, τα οποία σημεία και επισκέφθηκαν.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας βρέθηκαν, επίσης, στο Βαθύ και το Καρλόβασι και συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα και διαμένουν προσωρινά σε σκηνές. Μετά την ενημέρωση και τις συνομιλίες με τους πληγέντες καθίσταται αδήριτη ανάγκη το κράτος να σταθεί δίπλα στο νησί της Σάμου και τους ανθρώπους του με ταχείες αποζημιώσεις και έργα υποδομής για να ξεχαστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η μεγάλη αυτή καταστροφή.

Οι ανυπολόγιστες, όμως, ζημιές στα σπίτια και τις υποδομές είναι λόγια φτωχά μπροστά στον άδικο χαμό των δύο νέων παιδιών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους φίλους τους, σε όλους τους κατοίκους του νησιού που πενθούν.

Πηγή: eviaportal.gr