Τις τελευταίες εξελίξεις με την αιφνιδιαστική μεταφορά 300 προσφύγων από τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου σε ξενοδοχεία στην Ερέτρια σχολίασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας με τη Μαρία Τσατζαλή.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σημείωσε πως τα όσα συμβαίνουν στην Ερέτρια αποδεικνύουν, για μία ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού. Όπως είπε, αφού η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε προεκλογικά ακροδεξιά ρητορεία για μικροπολιτικά οφέλη, από τη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί το πρόβλημα ενεργεί σπασμωδικά, με παλινωδίες και χωρίς την παραμικρή ιδέα για το τι κάνει.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης εστίασε επικριτικά στην απουσία οποιασδήποτε επικοινωνίας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τις περιφερειακές αρχές, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό των τοπικών κοινωνιών που μαθαίνουν πάντα εκ των υστέρων και απροειδοποίητα τις αποφάσεις που τους αφορούν. Πρόσθεσε ότι, δυστυχώς, ο κ. Μηταράκης και το επιτελείο του μοιάζουν να διαλέγουν τυχαία από τον χάρτη περιοχές, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να γνωρίζουν εάν θέλουν να κάνουν ανοικτές ή κλειστές δομές και χωρίς καμιά διαβούλευση με την κοινωνία.

“Πρόκειται για μία πρακτική που όπως είναι αναμενόμενο προκαλεί τα αντίθετα αντανακλαστικά στους κατοίκους” επεσήμανε και ανέδειξε την ανάγκη για ένα σοβαρό, ευρύ και ειλικρινή διάλογο γύρω από τις ανάγκες που δημιουργεί το Προσφυγικό, καθώς είναι ένα ζήτημα που θα συνεχίσει να μας απασχολεί τα επόμενα χρόνια.

Ολοκληρώνοντας, ο Μ. Χατζηγιαννάκης υπενθύμισε πως οι πολίτες της Εύβοιας και συνολικά της Στερεάς Ελλάδας έχουν υποδεχθεί και φιλοξενούν χωρίς προβλήματα σε διάφορα σημεία δομές, οι οποίες όμως λειτουργούν με πλάνο, μετά από συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους τοπικούς φορείς. “Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι εν κρυπτώ ενέργειες από την κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί με το έτσι θέλω, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: eviaportal.gr