Αρχική Πολιτική Σε όλα τα αλιευτικά καταφύγια στην Εύβοια, θα υπάρχει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ

Σε όλα τα αλιευτικά καταφύγια στην Εύβοια, θα υπάρχει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ

80
0

Αρχική/Πολιτική/Σε όλα τα αλιευτικά καταφύγια στην Εύβοια, θα υπάρχει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ

  • Σίμος Κεδίκογλου

Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στην Αγία Άννα, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Ιστιαία 100,4.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που προσφέρει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, θα δώσει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό», τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε ότι στους χώρους των αλιευτικών καταφυγίων στην Εύβοια, θα εγκατασταθεί εξοπλισμός ασύρματου δικτύου (Wi-Fi) για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. «Ήταν ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών που ικανοποιήθηκε. Είναι μια σπουδαία υπηρεσία για την προσέλκυση ιδιωτικών σκάφων αναψυχής», σημείωσε και είπε χαρακτηριστικά ότι «αξιοποιούμε τη γαλάζια ομορφιά μας». Συμπλήρωσε επίσης, ότι σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ, υλοποιούνται εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού και στα 13 αλ. καταφύγια της τάξεως των €150.000 και σε τρία από αυτά (σε Αμάρυνθο, Αιδηψό και Αγ. Αποστόλων) έργα της τάξεως των €500.000.

Ερωτηθείς για το αλιευτικό καταφύγιο στον Άγ. Γεώργιο Λιχάδας, εξήγησε ότι κατόπιν δικής του παρέμβασης εξασφαλίστηκε η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη χρηματοδότησή του (άνω των €6.000.000), με σκοπό την αναμόρφωση της μελέτης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πλέον, όπως τόνισε, το αμέσως προσεχές διάστημα το έργο δημοπρατείται. «Από τη στιγμή που παρενέβηκα για την προώθηση του έργου, φτάσαμε στη δημοπράτηση μέσα σε ένα χρόνο. Είναι ιδιαίτερης σημασίας έργο που το χρωστάμε στους αλιείες της περιοχής», είπε.

Αναφορικά με τη διανομή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους της βόρειας Εύβοιας, ο κ. Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση της διαδικασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στην εταιρεία «Νιτσιάκος» για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του για δωρεά ζωοτροφών λέγοντας ότι «είναι μια ανάσα μέχρι να ξεκινήσει η ροή των χρηματοδοτήσεων».

Τέλος, μιλώντας για την πρόσφατη επιθεώρησή του στις εγκαταστάσεις του Club Med στο Γρεγολίμανο, εξήγησε πως η επένδυση του Ομίλου ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ και επανέλαβε την τουριστική προοπτική που προσφέρει η Ναυαρχίδα, όπως χαρακτήρισε τη ξενοδοχειακή μονάδα, στην ευρύτερη περιοχή. «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολύτιμη αρωγή του στην προσπάθεια των αδειοδοτήσεων όπως και τα συναρμόδια Υπουργεία», ανέφερε ο ΥφΑΑΤ και αναφέρθηκε στη σημαντική ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή. «Πρόκειται για εκατοντάδες θέσεις εργασίας κατά το στάδιο των εργασιών ανάπλασης και επέκτασης και για δεκάδες μόνιμες, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του ξενοδοχείου», τόνισε.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr