Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας (Ι.Ο.Χ.),  ανέλαβε την διοργάνωση Τέλεσης της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Optimist 2020», με την Εξουσιοδότηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.), μετά την επιβράβευσή του για το Σχολαστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πρόληψης έναντι του COVID-19 των Επιτυχών Διοργανώσεων του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος σκαφών τύπου Laser Radial Ανδρών – Νέων Ανδρών U19 & Εφήβων U17», το προηγούμενο 3ήμερο 2 – 4/10/2020  και του «Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Κεντρικής Ελλάδας 2020 σκαφών τύπου Optimist & Laser 4.7», 24 – 26/07/2020.

Οι Αγώνες στην κατηγορία σκαφών Optimist της Πανελλήνιας Πρόκρισης για την Συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας 2020 και την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, διεξάγονται από σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χαλκίδας στην θέση «βουρκάρι» στην περιοχή «Πάρκο του Βούρκου» στην Χαλκίδα, σε θαλάσσιο στίβο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής του Ι. Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο.
Στους Αγώνες συμμετέχουν περί τους 80 Αθλητές Ιστιοπλόοι, ηλικίας 12 έως 15 ετών μετά των ατομικών τους σκαφών, από Ναυταθλητικούς Ομίλους όλης της Ελληνικής Επικράτειας.

Η Πανελλήνια Αθλητική αυτή Διοργάνωση, Διεξάγεται σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έκτακτων μέτρων πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του Κορωνοϊού (COVID-19), σε αυστηρά ελεγχόμενο ανοικτό & κλειστό χώρο μόνον για τους συμμετέχοντες αθλητές, προπονητές και το Προσωπικό της διοργάνωσης, στη στεριά και την θάλασσα.

Η τέλεση των αγώνων είναι υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) και με την Υποστήριξη και Χορηγία του Δήμου Χαλκιδέων, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: eviaportal.gr