Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν μια ποικιλία από βιβλία που θα ικανοποιήσουν κάθε μικρό μας φίλο.

Μπορείτε να κάνετε δικό σας το αγαπημένο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Διάπλαση πατώντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.diaplasibooks.gr/

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία:

Ο άνθρωπος με το άδειο – ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

ΕΠΙΜΕΤΡΟ: Θανάσης Αγάθος

Ένας δεκαοκτάχρονος μαθητής, εσώκλειστος σε κολέγιο της Θεσσαλονίκης στις αρχές της δεκαετίας του 1950, συνειδητοποιεί ότι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα σημάνει και τον οριστικό αποχωρισμό του με τον αγαπημένο του καθηγητή, τον 28χρονο Αμερικανό Αλ Σό-γιερ, που αδιαφορούσε για τη στεγνή διδασκαλία της αγγλικής γραμματικής και τους μιλούσε για τη μαγεία της τέχνης, εμπνέοντας ολόκληρη την τάξη. Σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει κάτι από εκείνον, ζητά από τον Αλ να του διηγηθεί τη ζωή του, στη διάρκεια των έξι τε-λευταίων απογευμάτων πριν αναχωρήσει για την Αμερική, ώστε να γράψει κάποτε γι’ αυτόν ένα βιβλίο.

Το πυκνό και μεστό κείμενο του Βασίλη Βασιλικού κινείται σε πολλαπλούς άξονες: πορτρέτο δύο ανδρών σε αναζήτηση ταυτότητας, εξιστόρηση δύο εφηβειών γεμάτων σύγχυση και αντιφάσεις, ύμνος στην ανδρική φιλία, σχόλιο για τη λυτρωτική δύναμη της γραφής και την αδιάκοπη επιστροφή της μνήμης, προβληματισμός πάνω στις εκφάνσεις της αρρενωπότητας και στα όρια της ανδρικής σεξουαλικότητας.

Ο κύριος Τακατούκας  – Χρυσάνθη Πετρωτού

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΕΡΣΑ ΖΑΧΑΡΙΑ

Ένα απόγευμα ο μικρός Μιχαλάκης ταράζεται από τους ήχους ενός τρυπανιού. Είναι ο καινούργιος γείτονας που εκτελεί εργασίες στο νέο του σπιτικό. Οι δουλειές στο νέο διαμέρισμα κρατούν μέρες και ο μικρός αναστατώνεται με τη φασαρία. Σιγά σιγά κατανοεί πως ο κύριος… Τακατούκας εκτελεί απαραίτητες εργασίες για το σπιτικό του και με τη βοήθεια της μητέρας του αποδέχεται την κατάσταση, σέβεται τον νέο γείτονα, όπως και εκείνος τους κανόνες κοινής ησυχίας. Όταν πια το σπίτι είναι έτοιμο, ο μικρός έχει συνηθίσει την παρουσία του και την αποζητά. Όμως ο κύριος Τακατούκας έχει πάψει να κάνει θόρυβο. Αντιθέτως, σύντομα ο κύριος Ντορεμής (ο… Τακατούκας) επιφυλάσσει στον μικρό του γείτονα μια υπέροχη έκπληξη…
Μια ιστορία που φιλοδοξεί να γνωρίσει στα παιδιά τις έννοιες της υπομονής, της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς τις ανάγκες του άλλου.

Οι εννέα θησαυροί – Τζώρτζια Μουτζουροπούλου

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΕΡΣΑ ΖΑΧΑΡΙΑ

Όταν ο Απόλλωνας βρίσκει κάτω από το κρεβάτι του ένα μεγάλο σιδερένιο κουτί μ’ ένα κομμάτι κιτρινισμένου πάπυρου μέσα, ξεκινά το κυνήγι της αποκάλυψης των γρίφων που θα τον οδηγήσουν σε έναν σπάνιο θησαυρό… ή μήπως σε εννέα θησαυρούς; Στην περιπέτειά του θα τον βοηθήσουν η καινούργια του συμμαθήτρια Στέφανι και ο αγαπημένος του θείος Αντώνης, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και του διηγείται συναρπαστικές ιστορίες. Τι θα ανακαλύψει πίσω από τους μυστηριώδεις γρίφους; Και τι θα καταλάβει στην πορεία της ανακάλυψης για τις τέχνες και για τον ίδιο του τον εαυτό;

Όμορφη – ΚΑΝΙΣΑΛΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΜΑΛΙΑ ΒΑΡΓΚΑΣ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΑΝΙΣΑΛΕΣ

Γεια σας! Είμαι η Μάγισσα. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω ένα ραντεβού. Εγώ με βρίσκω πολύ όμορφη, αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη. Δεν σταματούν να μου δίνουν συμβουλές για την εμφάνισή μου, και δεν ξέρω τι να κάνω. Άραγε έχουν δίκιο; Γίνεται να αρέσω σε όλους και ταυτόχρονα να αισθάνομαι καλά κι εγώ η ίδια;

Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το ελληνικό κοινό στη Μεγάλη και τον Παράξενο, ο Κανισάλες έρχεται για άλλη μια φορά να ανατρέψει τα στερεότυπα με μια απολαυστική ιστορία της νέας του ηρωίδας. Η Όμορφη είναι μια αντίδραση στην πίεση που δεχόμαστε να αλλάζουμε την εμφάνισή μας και να προσαρμοζόμαστε στους τεχνητούς κανόνες της ομορφιάς.

Η πολιτεία των παιδιών – Ευαγγελία Γκέλη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς δύστροπος και πονηρός, που με τις παράλογες διαταγές του στερούσε από τους κατοίκους της πολιτείας το γέλιο, τις φωνές, το παιχνίδι των παιδιών και τη χαρά.
Μεγάλοι και μικροί ενώθηκαν μαζί, λύση να βρεθεί κι η πολιτεία να σωθεί…

Μια ιστορία που μας μιλάει για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη δύναμη της ψυχής.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ – Στοίχημα θανάτου

Ο επιθεωρητής Πέτρος Δεμερτζής βρίσκεται στον μόλο της Γλυφάδας μπροστά σ’ ένα πτώμα καταφαγωμένο από τα ψάρια. Λίγο αργότερα θα τον ειδοποιήσουν για ένα άλλο καμένο πτώμα σ’ έναν γκρεμό στον δρόμο προς το Σούνιο. Όταν ο επιθεωρητής μαθαίνει ότι και τα δύο πτώματα σχετίζονται με τον υπόκοσμο, υποθέτει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο επιθεωρητής δέχεται μια επίσκεψη από τον διεφθαρμένο βουλευτή θείο του, που τον συμβουλεύει να κλείσει την υπόθεση στα γρήγορα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι του «καλού κόσμου» που ενοχλούνται. Ο Δεμερτζής πηγαίνει για έρευνα στη βίλα του πρώτου νεκρού, όπου τον προσεγγίζει μια περίεργη και όμορφη γυναίκα, η τηλεοπτική δημοσιογράφος Ναταλία Μπόροβιτς. Του λέει ότι το θύμα ήταν εραστής της και ότι προτίθεται να τον βοηθήσει με πολύτιμες πληροφορίες, αλλά του ζητάει ανταλλάγματα. Ο Δεμερτζής, θεωρώντας την υπόθεση πολύ σημαντική για την καριέρα του, θα δεχτεί την πρότασή της, μη γνωρίζοντας ότι έτσι ποντάρει σ’ ένα αβέβαιο στοίχημα θανάτου.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόνους, ίντριγκες και πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται.

Μόνο ένα πράγμα – ΣΕΛΕΣΤΕ ΣΑΝΤΣΕΣ ΝΤΕΜΑΡΕ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΜΑΛΙΑ ΒΑΡΓΚΑΣ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΕΛΕΣΤΕ ΣΑΝΤΣΕΣ ΝΤΕΜΑΡΕ

Όταν κοιτάζουν τ’ αστέρια, τα ζώα και οι άνθρωποι σκέφτονται μόνο ένα πράγμα. Και ποιο είναι άραγε αυτό; Είναι τα όμορφα ρούχα και τα ακριβά πράγματα; Είναι η πολυτέλεια, η διασκέδαση, η φήμη, το φαΐ, οι ανέσεις; Μπα, τίποτε απ’ όλα αυτά. Μα τι είναι τέλος πάντων;

Η αρκουδίτσα μας ευχαρίστως θα τα άλλαζε όλα αυτά με την ελευθερία της. Γιατί τι αξία έχουν όλα τα υπόλοιπα όταν δεν μπορείς να ζήσεις ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς και εξαναγκασμούς;

Μια ιστορία που υπογραμμίζει με έξυπνο τρόπο τη σημασία του αγαθού της ελευθερίας.

Μυστικά με τον μπαμπά – Αργυρώ Μουντάκη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ

Ένα κουτί γεμάτο μυστικά μοιράζεται ο Κωνσταντίνος με τον μπαμπά του και ένα άλλο η Ερατώ με τον δικό της μπαμπά. Τα παιδιά αποφασίζουν να μοιραστούν τα μυστικά αυτά. Σε μία από καρδιάς εξομολόγηση αφηγούνται τις ιστορίες τους, γελάνε μέχρι δακρύων, μιλάνε για τις ανησυχίες τους και στο τέλος απορούν… Οι μαμάδες τους πραγματικά δεν ξέρουν τίποτα για όλα αυτά; Καταλήγουν λοιπόν να φτιάξουν ένα τρίτο κουτί με το δικό τους σπουδαίο μυστικό! Ποιο είναι άραγε αυτό;

Η Αργυρώ Μουντάκη επιστρέφει, μετά το υπερεπιτυχημένο Πες το μόνο στη μαμά, με μια ιστορία αφιερωμένη στη στενή σχέση που καταφέρνουν οι σύγχρονοι μπαμπάδες να χτίσουν με τα παιδιά τους. Τα μυστικά που οι μπαμπάδες μοιράζονται με τα παιδιά τους είναι από απλές μικρές ζαβολιές κρυφά ή δήθεν κρυφά από τη μαμά –εδώ η συγγραφέας μάς κλείνει το μάτι πονηρά– έως πολύ σοβαρά θέματα, όπως η ενημέρωση των παιδιών για το σώμα τους και τη λειτουργία του.

Ένα βιβλίο για τη σημασία των στενών οικογενειακών σχέσεων στην προσπάθεια όλων των γονέων να αναθρέψουν υγιή και ευτυχισμένα παιδιά. Μία ακόμη συναρπαστική ιστορία της Αργυρώς Μουντάκη διανθισμένη με χιούμορ, ανατροπές και ένα απρόβλεπτο τέλος!

Πηγή: eviaportal.gr