Ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης επαναφέρει το ζήτημα της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ στον δήμο Χαλκιδέων και ζητάει από την τωρινή δημοτική αρχή να το θέσει ως προτεραιότητα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παγώνη:

Καταρτίσαμε σαν Δημοτική Αρχή το 2015 και σύμφωνα με το όραμά μας να δημιουργήσουμε ένα Δήμο Σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, Λειτουργικό με αναπτυξιακή προοπτική και σύγχρονες υποδομές, αποστείλαμε στην ΔΕΗ το συνημμένο έγγραφο – αίτημα, τον Απρίλιο του 2017, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για υπογειοποίηση του υπέργειου Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Δυστυχώς η ηγεσία της ΔΕΗ αγνόησε το έγγραφο και βεβαίως την πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων. Σήμερα, για ακόμη μια φορά, το αίτημα γίνεται εξαιρετικά επείγον και μετατρέπεται σε αδήριτη αναγκαιότητα. Αλήθεια, θα ανταποκριθεί η ηγεσία της ΔΕΗ; Η σημερινή Δημοτική αρχή θα επαναφέρει το αίτημα; Βρίσκεται στις προτεραιότητές της; Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδεών κ. Χρήστος Παγώνης.

Ακολουθεί το κείμενο που εστάλη στην ΔΕΗ από τον κ. Παγώνη τον Απρίλιο του 2017:

Σας στέλνω, συνημμένα, φωτογραφικό υλικό από κεντρικές οδούς της Χαλκίδας, στις οποίες αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση με τις κολώνες της ΔΕΗ να βρίσκονται στο μέσον πεζοδρομίων και να εμποδίζουν την διέλευση τόσο των πεζών, όσο και των ΑΜΕΑ αλλά και μητέρων με τα καροτσάκια μικρών παιδιών. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες πολιτών, στις υπηρεσίες του Δήμου, είναι καθημερινά και επίμονα.

Πέραν τούτου, η διέλευση καλωδίων, σε κάποιες περιπτώσεις, αγγίζει σχεδόν μπαλκόνια πολυκατοικιών, με κίνδυνο να προκληθεί θανατηφόρο ατύχημα, εκτός του υπαρκτού κινδύνου να διευκολύνεται η πρόσβαση διαρρηκτών σε οροφοδιαμερίσματα, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας παρακαλώ να ξεκινήσετε, άμεσα, διαδικασίες υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, προκειμένου να αποφευχθούν τα δυσάρεστα ενδεχόμενα που προανέφερα, τουλάχιστον στο κέντρο της Χαλκίδας. Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι έτοιμος να συνδράμει όπου χρειαστεί. Αναμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες, λόγω αρμοδιότητας.

Με εκτίμηση,
ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΠΑΓΩΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Πηγή: eviaportal.gr