Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος “ΕΛΛΗΝΕΣ για τη Στερεά Ελλάδα”  κ. Χαράλαμπος Γιώτης κατέθεσε δυο επίκαιρες ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος
αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στη Βόρεια Εύβοια από την ” Μήδεια ” εξαιτίας της κακοδιαχείρισης που επικρατεί στην περιοχή από την Διοίκηση Σπανού, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ακολουθεί απόσπασμα των επίκαιρων ερωτήσεων:

Ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της Περιφέρειας να κρατήσει ανοικτό το οδικό δίκτυο αλλά και την ηλεκτροδότηση της περιοχής σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, είχαμε έναν ακόμη θάνατο ενός Έλληνα πολίτη στην περιοχή της Β. Εύβοιας και συγκεκριμένα ενός 80χρονου κατοίκου του χωριού Τρούπι.

Ποιο συγκεκριμένα ο 80χρονος έχασε τη ζωή του διότι το μηχάνημα οξυγόνου που τον κρατούσε στη ζωή έπαψε να λειτουργεί λόγω της διακοπής επί ημέρες του ηλεκτρικού ρεύματος και της αδυναμίας προσεγγίσεις του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Ταυτόχρονα ήταν αδύνατη η προσέγγιση ασθενοφόρου ώστε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Χαλκίδας – Εδώ να τονίσουμε ότι το πολυδιαφημισμένο από τις διοικήσεις Μπακογιάννη και Σπανού, νοσοκομείο Χαλκίδος παραμένει μέχρι και σήμερα υποστελεχωμένο και σε κατάσταση μερικής λειτουργίας.

Όμως η εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα της διοίκησης της περιφέρειας δεν σταματά εδώ. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης 16-02-2021 έχασε τη ζωή του ένας ακόμη συμπολίτης μας.

Ένας 73χρονος, στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων ο οποίος, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, υποστηριζόταν και αυτός από οξυγόνο, και λόγω της διακοπής του ρεύματος στο σπίτι του το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί.

Το παραπάνω τραγικό γεγονός έλαβε χώρα σε απόσταση αναπνοής από την Λίμνη Ευβοίας και τον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Βόρεια και κεντρική Εύβοια με την Χαλκίδα.

Η πανέτοιμη διοίκηση της Περ. Στερεάς Ελλάδος δεν κατάφερε να κρατήσει ανοιχτό ούτε το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα 15 εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος καθάριζαν το Κολωνάκι, εκεί που ήπιε καφέ μετά από λίγο ο Κ.Μητσοτάκης.

«Μεγάλες ευθύνες για το Βατερλό έχει και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος πήρε 15 εκχιονιστικά μηχανήματα από την Στερεά Ελλάδα, την ώρα που περιοχές, όπως η Εύβοια το είχαν ανάγκη».

Ερωτάται
Ο περιφερειάρχης κ Σπανός Φάνης:
1.Δόθηκαν 15 υπερπολύτιμα για την Στερεά Ελλάδα εκχιονιστικά μηχανήματα, στον κύριο Μπακογιάννη δήμαρχο της Αθήνας;
2.Εάν αυτά μηχανήματα επιχειρούσαν στην Εύβοια και ΌΧΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, θα είχαν σωθεί οι τρεις συνάνθρωποί μας που έχασαν τη ζωή τους επειδή έκλεισε το οδικό δίκτυο του πολύπαθου νησιού ;
3.Εν τέλει κύριε Σπανέ, τα πανάκριβα χειροποίητα μοκασίνια του γαλαζοαίματου κυρίου Μητσοτάκη και του πορφυρογέννητου ανιψιού του Κώστα Μπακογιάννη, είχαν μεγαλύτερη αξία από τις ζωές των τριών συνανθρώπων μας;

Πηγή: eviaportal.gr