Η θητεία μας, ως Δημοτική Αρχή Δήμου Χαλκιδέων, σημαδεύτηκε, ανεξίτηλα, από τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής, που η υλοποίησή τους θα αλλάξει την όψη αλλά και την λειτουργία του Δήμου για πολλά χρόνια.

Ένα από αυτά τα εμβληματικά έργα είναι και η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Αυλίδας, που ξεκινά από την Παραλία Αυλίδας (περιοχή Μόρφα) και καταλήγει στα Ναυπηγεία, μήκους περίπου 6 Km.

Για το σκοπό αυτό προσκαλέσαμε και επισκέφτηκαν την περιοχή ομάδες από ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές μεταξύ των οποίων και ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Μουτζούρης, οι οποίοι μας γνώρισαν ότι για πρώτη φορά έβλεπαν την κατεστραμμένη αυτή περιοχή, αφού κανείς και ουδέποτε είχε μιλήσει γιαυτό.

Με συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις στο υπουργείο Υποδομών και βεβαίως με το ενδιαφέρον του τότε Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαυραγάνη, επισκεφτήκαμε επανειλημμένα την περιοχή και αφού ολοκληρώσαμε το τοιχίο αντιστήριξης στην περιοχή του Φάρου Αυλίδας, ανατέθηκε η προμελέτη στο ΕΜΠ Καθηγήτρια κ. Τσουκαλά, η ομάδα της οποίας ολοκλήρωσε την μελέτη και την παρέδωσε το 2018.

Μετά την αναγκαία έγκριση αυτής της Μελέτης ακολούθησε η εξασφάλιση της αναγκαίας πίστωσης που ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εγγράφηκε στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου.
Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η Περιβαλλοντική Μελέτη και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που εχθές ολοκληρώθηκε θετικά η διαβούλευση με την έγκρισή της από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων. Της οριστικής έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων θα ακολουθήσει η οριστική Μελέτη και η Δημοπράτηση του έργου.

Είμαστε περήφανοι που σημαντικά έργα αυτής της κλίμακας που εμπνευστήκαμε και διεκδικήσαμε, παίρνουν οριστικά τον δρόμο της υλοποίησης.

Πηγή: eviaportal.gr