Αρχική Πολιτική Όσα δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης στην δεκαπεντάλεπτη παρουσία του στην Ιστιαία

Όσα δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης στην δεκαπεντάλεπτη παρουσία του στην Ιστιαία

72
0

Αρχική/Πολιτική/Όσα δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης στην δεκαπεντάλεπτη παρουσία του στην Ιστιαία

O υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου σχολιάζει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την επίσκεψη του στην Ιστιαία.

Ποιος στ αλήθεια ήταν ο σκοπός της επίσκεψης; Πέρα από έναν συμβολισμό αυταρέσκειας ότι νίκησα στα μέρη που κάηκαν και που μέχρι πρόσφατα η οργή ξεχείλιζε;

Άλλωστε αυτή η αλαζονεία του «τι θέλετε; 40 % πήραμε» είναι η μόνιμη επωδός σε ότι κι αν τους επισημαίνεις: έλλειψη ΕΚΑΒ; (Που σημειωτέον είχαμε και στην Εύβοια δυο παρόμοια περιστατικά) «Πάνω απο 40% πήραμε σε Νέα Μάκρη και Κω». εργατικό ατύχημα; «Πρώτοι ήρθαμε στο Πέραμα». Εκλαμβάνουν τη λαϊκή εντολή ως ξέπλυμα για συνέχιση της ασυδοσίας με περισσότερες απευθείας αναθέσεις, κουκούλωμα σκανδάλων και υποκλοπών που δε θα τιμωρηθούν ποτέ οι υπεύθυνοι. Στην Εύβοια πάντως ξέρουμε πια τι έγινε. Και θα μαθαίνουμε περισσότερα όσο ο καιρός περνά. Προσπάθεια εκμαυλισμού συνειδήσεων! Εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και φτώχειας με κάθε μορφή επηρεασμού στα πρότυπα του «σακιού με τα χρήματα» της Ηλείας. Φόβος, ταξίματα, οικονομικές ενισχύσεις σε αναξιοπαθούντες και μη, απευθείας έργα και ροή χρήματος…για 300 εκατομμύρια μίλησε ο υποψήφιος πρωθυπουργός. Καλό θα ήταν να δούμε πού και πώς ακριβώς διατέθηκαν.

Κατά τα άλλα είπε ότι γνωρίζει για προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας και έταξε διορισμούς υγειονομικών. Ξεχνά ότι κυβερνά τέσσερα χρόνια και οι υγειονομικοί μειώθηκαν περίπου 20.000 επί των ημερών του. Κι ότι το ένα νέο ασθενοφόρο στην Εύβοια είναι δώρο της αρχιεπισκοπής Αμερικής αλλά δεν υπάρχει προσωπικό να το λειτουργήσει!

Οι άνθρωποι δεν έχουν κρύψει το πρόγραμμά τους. Αν κάτι τους χάλασε ο κ. Πνευματικός είναι ότι θύμισε προεκλογικά τους σκοπούς τους κι έβαλε το στοιχείο του κυνισμού και της απανθρωπιάς για διαλογή ασθενών όντας ο ίδιος γιατρός. Σήμερα οι καρκινοπαθείς, αύριο οι ανάπηροι, μεθαύριο; Αναρωτιέμαι αν έχουν νοσηλέψει δικό τους άνθρωπο σε δημόσιο νοσοκομείο. Κι αναρωτιέμαι αν -κάτι που δεν τους εύχομαι- κάποιος δικός τους πάσχει από καρκίνο και κάποιος γιατρός τους μιλήσει για το «λόγο κόστους οφέλους» όπως αυτοί ανέφεραν, αν θα το δέχονταν ή θα φρόντιζαν να τον πάνε οπουδήποτε στον κόσμο για να του δώσουν έστω μικρή παράταση ζωής…

Κοντολογίς και για να τελειώνουμε…το πρόγραμμα της ΝΔ για ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, περαιτέρω απαξίωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, δικαίωμα στην υγεία ανάλογα με το εισόδημα του καθενός, είναι γνωστό (Τα έχουμε πει στο πρόγραμμα μας εσείς δεν τα διαβάσατε, έχει πει στη Βουλή ο υπ. Πρωθυπουργός).

Ελληνικέ λαέ, έχεις κάθε δικαίωμα να τα εγκρίνεις και να τα υπερψηφίσεις. Όμως μην πεις μετεκλογικά, δεν ήξερα, δε γνώριζα, παραπλανήθηκα.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr