Αρχική Οικονομία ElvalHalcor: Ισχυρός αναπτυξιακός πόλος της ελληνικής οικονομίας

ElvalHalcor: Ισχυρός αναπτυξιακός πόλος της ελληνικής οικονομίας

53
0

Σημαντική αύξηση στα μεγέθη και την επίδραση της Εταιρίας στην οικονομία σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για το 2022

• 0,7% του ΑΕΠ (1,3 δισ. ευρώ) η συνολική επίδραση που δημιουργεί στην ελληνική οικονομία από τη δραστηριότητα της
• Πραγματοποίησε το 8,3% των συνολικών βιομηχανικών εξαγωγών της χώρας σε αξία
• Στήριξε 22.600 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας
• Κάθε θέση εργασίας στην Εταιρία στήριξε άλλες 6,6 θέσεις στο σύνολο της οικονομίας
• Ενεργοποίησε την παραγωγή προστιθέμενης αξίας περί τα 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ σχετικά με τη συμβολή της δραστηριότητας της ElvalHalcor στην Ελλάδα (για το 2022), αναδεικνύεται η σημαντική εξέλιξη στα μεγέθη και η ουσιαστική επίδραση που έχει η Εταιρία στην ελληνική οικονομία.

Σε μια περίοδο στην οποία οι συνθήκες στις παγκόσμιες αγορές και στην ελληνική οικονομία είναι ευμετάβλητες, η ElvalHalcor ενίσχυσε τη θέση της ως μια κορυφαία ευρωπαϊκή βιομηχανία, με έντονη εξωστρέφεια και ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα.

Η αξία παραγωγής της Εταιρίας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 28,8% για να ανέλθει σε 2,5 δισ. ευρώ, από 1,9 δισ. ευρώ το 2021. Ομοίως, σημαντική ενίσχυση σημειώθηκε στην απασχόληση με αύξηση των άμεσων θέσεων εργασίας κατά 7,9%, στις 3.000 θέσεις συνολικά.

Καθώς η εξωστρέφεια αποτελεί τον βασικό προσανατολισμό της ElvalHalcor, η Εταιρία πραγματοποίησε εξαγωγές αξίας 2,7 δισ. έναντι 1,9 δισ. ευρώ το 2021, επίδοση που αντιστοιχεί στο 8,3% των βιομηχανικών εξαγωγών της χώρας (εξαιρουμένου του κλάδου των πετρελαιοειδών) και την τοποθετεί στην 3η θέση ανάμεσα στους βιομηχανικούς κλάδους με την υψηλότερη αξία εξαγωγών.

Αξιοσημείωτο είναι και το επενδυτικό αποτύπωμα της βιομηχανίας που έχει υλοποιήσει την τελευταία πενταετία, ένα στρατηγικό πρόγραμμα σε τεχνολογία αιχμής ύψους 700 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό πρόγραμμα 189,1 εκατ. ευρώ επενδύθηκε μόνο το 2022, μέγεθος που κατατάσσει την ElvalHalcor στην τρίτη θέση του κλάδου μεταποίησης στην Ελλάδα, με κριτήριο τον επενδυτικό όγκο. Το τεχνολογικά πρωτοπόρο επενδυτικό πλάνο της ElvalHalcor ενισχύει την παρουσία της ελληνικής βιομηχανίας στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων μεγατάσεων βιωσιμότητας και συμβάλλει στην κυκλική οικονομία, στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς και στην επίτευξη του στόχου για κλιματική ουδετερότητα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της ElvalHalcor στηρίζουν ενεργά την απασχόληση στην χώρα. Το 2022, στήριξε άμεσα ή έμμεσα 22.600 θέσεις εργασίας, ενώ κάθε μία θέση εργασίας στην Εταιρία δημιούργησε ή στήριξε άλλες 6,6 θέσεις εργασίας στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Η ElvalHalcor μέσα από την παραγωγική και εξαγωγική της δραστηριότητα το 2022 κινητοποίησε δυνάμεις στην ευρύτερη οικονομία, ενίσχυσε σημαντικά το οικονομικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της, επιβεβαιώνοντας ότι η Εταιρία αποτελεί έναν ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr