Αρχική Πολιτική Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές Εύβοιας που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές Εύβοιας που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου

68
0

Αρχική/Πολιτική/Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές Εύβοιας που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ορκίστηκαν την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 οι Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού και των Υπουργών της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Στην ορκωμοσία των νέων Βουλευτών, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Α΄ Συνόδου της ΙΘ΄ Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ορκίστηκαν και οι νέοι βουλευτές Εύβοιας ο Συμεών Κεδίκογλου του ΣΥΡΙΖΑ και η Κατερίνα Καζάνη του ΠΑΣΟΚ. Συνολικά από την Εύβοια εκλέχθηαν από την Νέα Δημοκρατία οι Ζεμπίλης Αθανάσιος και Κεδίκογλου Σίμος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κεδίκογλου Συμεών, από το ΠΑΣΟΚ η Καζάνη Αικατερίνη, από το ΚΚΕ ο Μαρίνος Γεώργιος και από την Ελληνική Λύση ο Αρμόνης Βασίλειος.

Την τελετή ορκωμοσίας παρακολούθησαν πρέσβεις και επιτετραμμένοι πρεσβειών από εξήντα χώρες από όλο τον κόσμο. Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα συγκληθεί την Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 10:30, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr