“Η προγούμενη θητεία του νέου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Πέτσα, χαρακτηρίστηκε από δύο βασικά στοιχεία:

Αφενός τις πασίγνωστες και στον τελευταίο Έλληνα πλέον “Λίστες Πέτσα”, με τις οποίες -εν καιρώ πανδημίας- περισσότερα από 20 εκ. Ευρώ από χρήματα του ελληνικού λαού μοιράστηκαν κάτω από συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας στα ΜΜΕ.

Αφετέρου, τις ουκ ολίγες περιπτώσεις που οι ανακοινώσεις του ως εκπροσώπου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, περισσότερο σύγχυση προκάλεσαν παρά ενημέρωσαν πραγματικά την κοινωνία.

Ευχόμαστε στον κ. Πέτσα καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Παράλληλα, για το καλό της πολύπαθης Αυτοδιοίκησης, θα ήταν ευχής έργον από την καινούρια του θέση να μη συνδέσει περαιτέρω το όνομά του με μελανές σελίδες για τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη διαχείριση των κρατικών πόρων και τη δημόσια λογοδοσία των κυβερνώντων. Να ξέρει απο την πρώτη στιγμή καλά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες και οι υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις ανεξαρτήτως προέλευσης θα αποτρέψουμε με την παρουσία μας και τον έλεγχό μας τέτοιες διαδρομές.”

Πηγή: eviaportal.gr