Η Τζοβάννα Γκόγκου επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σχολιάζει το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Γκόγκου:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2020 το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, ζητήσαμε ως μείζων αντιπολίτευση από τον Δήμαρχο απολογισμό του έτους, καθώς επίσης και τον λόγο που δεν έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 καθώς και τον προϋπολογισμό του 2021 ,όπως όφειλε.

Ο απολογισμός βέβαια δεν έγινε διότι η ζυγαριά γέρνει στα αρνητικά και αδικαιολόγητα, λόγω ανεπαρκούς διοίκησης του Δημάρχου. Για το Τεχνικό πρόγραμμα επίσης δεν είναι έτοιμος ο Δήμαρχος, παρ ότι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων κατέθεσαν το τεχνικό τους πρόγραμμα στην ώρα του και παρ’ ότι είναι υποχρεωμένος να το έχει φέρει προς ψήφιση.

Ο Προϋπολογισμός, η βαρυσήμαντη αυτή πράξη της κατάρτισης και ψήφισης του ,η οποία συνίσταται και στην διαμόρφωση επενδυτικής πολιτικής αλλά και στον έλεγχο της νομιμότητας και της επενδυτικής αποδοτικότητας, επίσης δεν συζητήθηκε και αυτό αποτελεί πρωτόγνωρη παρατυπία εις βάρος της ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης. O Δήμαρχος με την καθυστέρηση του προϋπολογισμού, μην τηρώντας τις ημερομηνίες κατάρτισης του, καταδικάζει τον Δήμο σε υπολειτουργία ως προς τις δαπάνες και τα έργα και φορτώνει στον Δήμο μας ακόμα έναν χρόνο απραξίας και υποβάθμισης.

Η μόνη φροντίδα και σπουδή του Δημάρχου είναι οι κλειστοί διαγωνισμοί, τα ραντεβού με εργολάβους, οι μεθοδεύσεις και ο απροκάλυπτος λαϊκισμός. Αυτή είναι και η εικόνα που δίνει σε κάθε Δημοτικό συμβούλιο.

Ως μείζων Αντιπολίτευση είμαστε υπέρ μιας άλλης νοοτροπίας και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος ,και θα καταδεικνύουμε το ορθό και θα καταδικάζουμε τις φασιστικές συμπεριφορές και την ασυδοσία πράξεων, στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιστοί στον όρκο που δώσαμε.

Πηγή: eviaportal.gr