Τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για το μέλλον των εργαζομένων και της ΛΑΡΚΟ μετά τις τελευταίες εξελίξεις».

«Οι εργαζόμενοι ζήτησαν με την τοποθέτηση των εκπροσώπων τους να προσεγγίσουμε το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ χωρίς αναφορές στην προηγούμενη διαχείριση. Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους για ενιαία στάση αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι είπε προχθές ο Σταϊκούρας στη Βουλή, ότι από τη χθεσινή Τρίτη, που το δρομολογημένο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ καταχωρήθηκε σε ΦΕΚ, η ΛΑΡΚΟ μπήκε σε νέα φάση, που θα διαρκέσει 30 ημέρες και θα κρίνει το μέλλον τα Εταιρείας.

Πρόκειται για ακόμη ένα ψέμα στη χιονοστιβάδα των δηλώσεών του που όλες είχαν ως βασική αναφορά το κλείσιμο της παραγωγικής διαδικασίας και το πέταγμα στο δρόμο των εργαζόμενων.
Και μιλάνε ότι τώρα σε ένα μήνα, περιμένουν προσφορές.
Τους λέγαμε πριν 2 χρόνια όταν έφεραν τη γνωστή τροπολογία με το σχέδιο ιδιωτικοποίησης, ότι δε διασφαλίζετε τη συνέχιση της λειτουργίας, που την ίδια στιγμή σημαίνει ότι δεν διασφαλίζετε τις θέσεις εργασίας τους.
Λέγανε τότε ότι αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί με τον επόμενο επενδυτή.
Αφήσανε μάλιστα ανοιχτό ότι θα προτιμήσει τους σημερινούς εργαζόμενους μόνιμους ή εργολαβικούς ή έστω τους περισσότερους, λόγω της εμπειρίας που έχουν στην παραγωγή νικελίου.

Δεν τους πίστεψαν οι εργαζόμενοι και δυστυχώς δικαιώθηκαν. Και σήμερα τους καλείτε και πάλι να πληρώσουν πρώτοι το κόστος του κυβερνητικού σχεδίου, όπως οι ίδιοι πληρώνουν άλλωστε και το κόστος της απαξίωσης της επιχείρησης.

Βέβαια, ίσως κάποιος από σας μας πει « κι εσείς τι κάνατε;»
Εμείς κρατήσαμε όρθια την επιχείρηση σε δύσκολες συνθήκες λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων και των δημοσιονομικών δυσκολιών που υπήρχαν.
Η πορεία της ΛΑΡΚΟ μπορούσε σήμερα να ανατραπεί από την ανοδική πορεία των τιμών του νικελίου, που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το τελευταίο εξάμηνο.

Δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρεί στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, στην απόλυση όλων των εργαζομένων και στο άδειασμα των οικισμών, αγνοώντας τη θετική προοπτική που υπάρχει, όχι μόνο με την άνοδο του νικελίου, αλλά και με τη χρήση του σε συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο μόνος δρόμος που μένει για όλους μας, εργαζόμενοι και τοπικές κοινωνίες είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Εμείς από τη δική μας πλευρά σας στηρίζουμε και θα είμαστε πάντα δίπλα σας.»

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr