Ο πρώην βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου σχολιάζει τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Κεδίκογλου:

Δεν είναι πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις της ΝΔ απαξιώνουν δημόσιες πηγές πλούτου για να τις εκποιήσουν στη συνέχεια σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που πραγματικά θα άξιζαν. Η ιστορία της ΛΑΡΚΟ με τις γαλάζιες διοικήσεις είναι ένα τρανταχτό τέτοιο παράδειγμα. Η αρχή του κακού ήταν η σκανδαλώδης συμφωνία με την Goldman Sacks για πώληση στα 15 έως 30 χιλιάδες δολ. ο τόνος σε μια εποχή που παγκοσμίως η τιμή του νικελίου ήταν 50 χιλιάδες ευρώ και το σπάσιμο της συμφωνίας όταν η τιμή του νικελίου άρχισε να παίρνει την κατηφόρα.

Αποτέλεσμα η απώλεια πολλών εκατομμυρίων. Ο επόμενος πρόεδρος, στο όχι και τόσο μακρινό 2008, πατέρας του σημερινού υπουργού κ. Σκρέκα, φαίνεται πως είχε προτεραιότητες να αυξήσει τις αποδοχές του από 7 σε 9 χιλιάδες ευρώ με αναδρομική ισχύ και να διορίσει τη νύφη του και τον συμπέθερό του. Άλλωστε την παραμονή των εκλογών έγιναν 240 προσλήψεις με την πίεση των τοπικών βουλευτών. Η απόφαση τους δε να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσιο χρήμα είχε σαν αποτέλεσμα την καταδίκη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και πρόστιμο 135 εκ.ευρώ. Να σημειωθεί ακόμη ότι η τιμή του ρεύματος που πληρώνει η εταιρία μέσω του εκκαθαριστή σήμερα είναι 5 φορές πάνω από αυτή του 2019. Κάπως έτσι η κυβέρνηση αποφασίζει να πουλήσει μια εταιρία τη στιγμή που το νικελίο θα συνεχίσει να έχει τις υψηλές τιμές καθώς είναι απαραίτητο στις νέες τεχνολογίες ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπαταρίες -ή μήπως γιαυτό; Μήπως ενόψει εκλογών πρέπει ένας ένας να κλείνουν οι λογαριασμοί; Μιλάμε για μια 100% εξαγωγική εταιρία τη στιγμή που ευρωπαϊκές οδηγίες έχουν στόχο την αύξηση στο ΑΕΠ από βιομηχανική δραστηριότητα πανευρωπαϊκά από 14 σε 20%. Πόσο οξύμωρο οι χθεσινοί καταστροφείς να είναι οι σημερινοί τιμητές.

Η ιστορία με τα golden boys δεν εφαρμόζεται πρώτη φορά ούτε μόνο στη ΛΑΡΚΟ. Στον διορισμένο, εκτός ΑΣΕΠ και με άγνωστα κριτήρια διοικητή του ΕΦΚΑ -πρώην διευθυντή του κυρίου Χατζηδάκη- αυξήθηκε ο μισθός στα 8.134 ευρώ, υπερδιπλάσιος δηλαδή από τον Αρχηγό του στρατού. Αντίστοιχες αυξήσεις πήραν όσοι τοποθετήθηκαν από κάτω την ώρα που υπάλληλοι διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους με προγράμματα υπολογιστών από το 1999.

Τέλος, δε θα πρέπει να μας διαφύγει και το εξοργιστικό γεγονός των golden boys στη ΔΕΗ που είδε τη δημοσιότητα: Όρισαν σαν στόχους λίγο πριν το τέλος του έτους αυτά που ήδη είχαν σαν αποτελέσματα χρονιάς ώστε στις 100 χιλιάδες ευρώ ετησίων μισθών να πάρουν επιπλέον περίπου ισόποσο μπόνους! Νομίζω ήρθε η ώρα να μας αδειάζουν τη γωνιά…

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr