Αρχική Πολιτική Όχι άλλος εμπαιγμός από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε βάρος της Χαλκίδας και...

Όχι άλλος εμπαιγμός από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε βάρος της Χαλκίδας και της Εύβοιας

71
0

Αρχική/Πολιτική/Όχι άλλος εμπαιγμός από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε βάρος της Χαλκίδας και της Εύβοιας

  • ΠΑΣΟΚ

Η Δημοτική Οργάνωση Δήμου Χαλκιδέων του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία και συγκεκριμένα αναφέρεται στο έργο ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας που δεν συμπεριλαμβάνεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2030.

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε προ ημερών «μετά βαΐων και κλάδων» την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Λαμία, όπου ανακοίνωσε το λεγόμενο «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας» με ορίζοντα το 2030 κάνοντας λόγο για 540+ έργα.

Από τον κατάλογο των 540+ έργων απουσιάζει εμφαντικά το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και ο ΧΥΤΥ της Χαλκίδας. Το θαύμα της εξασφάλισης δημόσιας χρηματοδότησης που έφερε στους αυτοδιοικητικούς της Εύβοιας ως άλλος Μωυσής ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κράτησε παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα. Η ΜΕΑ- ΧΥΤΥ Χαλκίδας δεν είναι στα έργα που προγραμματίζει η Κυβέρνηση έως το 2030. Αντιθέτως είναι και μάλιστα ως εμβληματικό έργο η ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Λαμίας.

Επειδή το «επιτελικό κράτος» της ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε. είναι έτσι και αλλιώς, μεταξύ των άλλων, και «άρπα κόλλα» έχουμε την αμυδρά ελπίδα ότι ανακοίνωσαν λάθος ή κουτσουρεμένο κατάλογο έργων για την Χαλκίδα ή ότι δεν πρόφτασαν γράψουν και την ΜΕΑ -ΧΥΤΥ Χαλκίδας.
Έχουν όμως την υποχρέωση, τώρα που αποκαλύφθηκε, να ανακοινώσουν άμεσα την έκδοση Απόφασης, από το αρμόδιο Υπουργείο ή από το Γραφείο του Πρωθυπουργού ότι το έργο ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας εντάσσεται στον κατάλογο των έργων με εξασφαλισμένη εξ ολοκλήρου Δημόσια Δαπάνη, όπως το ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο επισπεύδων Βουλευτής και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μετά της παριστάμενης Δημάρχου Χαλκιδέων, προ ημερών ότι δήθεν εντάσσεται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το έργο ΜΕΑ -ΧΥΤΥ της Χαλκίδας.
Αν δεν το κάνουν τότε πιστοποιείται η κοροϊδία, η πολιτική εξαπάτηση σε βάρος της Χαλκίδας και της Εύβοιας και η μεθόδευση να δοθεί το έργο δια μέσου ΣΔΙΤ στους ιδιώτες.

Η θέση μας είναι ότι η κατασκευή του έργου της ΜΕΑ- ΧΥΤΥ Χαλκίδας είναι αυταπόδεικτα επιβεβλημένη και πρέπει να γίνει άμεσα διότι το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων το πληρώνουν εντέλει οι πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας και έχουν ήδη πληρώσει πολλά. Αυτό το έργο πρέπει να γίνει μόνο με δημόσια δαπάνη. Το Κράτος το οφείλει.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δρομολογήσει άμεσα το έργο με δημόσιους πόρους και να το κάνει αυτό έμπρακτα πριν από τις 21 Μαίου 2023.

Ο εμπαιγμός σε βάρος της Χαλκίδας και της Εύβοιας δεν επιτρέπει ούτε αναβολή ούτε παραπομπή στις υποσχέσεις των γαλάζιων πολιτευτών κάθε επιπέδου.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr