Ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός βρέθηκε χθες 27 Αυγούστου στην επίσκεψη των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στη Χαλκίδα.

«Έμπρακτα και με συνέπεια η Κυβέρνηση στηρίζει τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας από την πρόσφατη θεομηνία. Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες με τη σύμπραξη και σύνταξη όλων των αρμοδίων Υπουργών, υπηρεσιών και φορέων υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των πληγέντων συμπολιτών μας, αλλά και της αποκατάστασης των τεράστιων υλικών ζημιών και καταστροφών της περιοχής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών συζητήσαμε και εξηγήσαμε ακριβώς τα προβλήματα που κατά προτεραιότητα πρέπει να λυθούν. Η καταστροφή της γέφυρας στα Φύλλα είναι επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε εδώ. Ζωτικής σημασίας για την Εύβοια είναι η ολοκλήρωση πολλών έργων υποδομής όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου από άκρο σε άκρο του νομού για να μην θρηνήσουμε ξανά και από καμία θεομηνία, πυρκαγιά, πλημμύρα κλπ καμία ανθρώπινη ζωή».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε αποζημιώσεις 5.000 ευρώ για κάθε κατοικία και 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που έχει πληγεί, οι οποίες ξεκινούν να δίνονται από σήμερα.

Δεσμεύτηκε για την πλήρη αποκατάσταση όλων των πληγέντων υποδομών. Αναφέρθηκε στους ελέγχους 2.475 κτηρίων που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και στο νέο πρόγραμμα έργων ύψους περίπου 240 εκ. € το οποίο ξεκινάει άμεσα να υλοποιείται. Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου ο βουλευτής επισκέφθηκε το παράρτημα ΑμεΑ Εύβοιας (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευβοίας).

Η Υφυπουργός τόνισε ότι η προστασία των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας αποτελεί βασική προτεραιότητα και ότι οι οδηγίες των ειδικών λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προφύλαξης είναι απαραίτητο να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους όσοι φροντίζουν τους συμπολίτες μας που διαμένουν σε κλειστές δομές.

Ο κ Πνευματικός σε δήλωση του ευχαρίστησε και πάλι την Κυβέρνηση, τους Υπουργούς, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών αλλά και όλους όσοι μεριμνούν όχι μόνο για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία αλλά και για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στην πολύπαθη Εύβοια.

Πηγή: eviaportal.gr