Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης συμμετείχε χθες στη σύσκεψη των φορέων, με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και του Γεν. Γραμματέα κ. Γιώργου Καραγιάννη. Κατά την παρέμβαση του ο κ. Ζεμπίλης, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στην οδική πρόσβαση περιοχών, με χαρακτηριστική περίπτωση την ιδιότυπη απομόνωση που βιώνει το χωριό των Φύλλων. Ο βουλευτής επικρότησε την απόφαση του Υπουργού για την ενιαία δημοπράτηση του έργου των τριών γεφυρών με την διαδικασία του κατεπείγοντος και κατ´ εξαίρεση από την περιβαλλοντική αδειοδότηση (απευθείας ανάθεση με το σύστημα της μελετοκατασκευής), ώστε να αποκατασταθεί γρήγορα και με ασφάλεια η οδική σύνδεση. Συγκεκριμένα με φορέα υλοποίησης το ΥΠΟΜΕΔΙ, η γέφυρα των Φύλλων θα ανακατασκευαστεί, καθώς δεν χρήζει αποκατάστασης, ενώ οι άλλες δύο γέφυρες θα συντηρηθούν και θα ενισχυθεί η στατική τους επάρκεια. Παράλληλα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκινάει και την αποκατάσταση της παραληλάντιας οδού Φύλλων – Βασιλικού, τμήμα της οποίας κατέρρευσε.

Περαιτέρω, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στα έργα των παρακάμψεων Χαλκίδας-Αρτάκης-Ψαχνών, Βασιλικού και Αμαρύνθου, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνεται μια ειλικρινής και συστηματική προσπάθεια για την ωρίμανση, την χρηματοδότηση και την δημοπράτηση των μεγάλων αυτών οδικών υποδομών. Μέχρι σήμερα ακούγονταν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί ποτέ ούτε ένα ευρώ!

Ακολούθως, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε τις ταχύρρυθμες διαδικασίες του ακολούθησε το Υπουργείο Υποδομών, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί του στο σύντομο αυτό διάστημα να έχουν ελέγξει περίπου 2.500 ακίνητα σε Ληλάντιο και Μεσσάπια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με την ηλεκτρονική διαδικασία που τίθεται σε εφαρμογή θα διευκολύνει την αποζημίωση των πληγέντων ιδιοκτητών, που δεν θα υποστούν και τα δεινά της γραφειοκρατίας.

Τέλος, ο βουλευτής ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών να παρατείνει την παρουσία των μηχανημάτων που επιχειρούν ήδη στις πληγείσες περιοχές, συνδράμοντας το έργο της περιφέρειας Στ. Ελλάδας και των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων- Μεσσαπίων.

Πηγή: eviaportal.gr