Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Τζοβάννα Γκόγκου σχολιάζει τις αποφάσεις για πολύ σημαντικά έργα της τωρινής δημοτικής αρχής του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κος Ψαθάς, υπερέβη τα εσκεμμένα στον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και που χρησιμοποιεί την θέση που του εμπιστεύθηκε ο κόσμος παίζοντας θέατρο εις βάρος των δημοτών του. Αποφασίζει, σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος, να καλέσει, μόνος του στο γραφείο του, γνωστούς του εργολάβους Δημοσίων έργων, της αρεσκείας του, για να τους ανακοινώσει ότι αυτοί είναι οι εκλεκτοί που θα τους αναθέσει έργα με κλειστούς διαγωνισμούς αξίας 5.221.000 ευρώ, από χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και

Επενδύσεων με ειδικό φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , για έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών από τις πλημύρες , παρακάμπτοντας έτσι διαδικασίες και χειραγωγώντας την διαδικασία ανάθεσης έργων .Προεξόφλησε ποιοι θα είναι οι εργολάβοι άκουσον άκουσον πριν ακόμα αποφασισθεί καν ο τρόπος διενέργειας των διαγωνισμών. Αν δηλαδή θα είναι ανοιχτοί η κλειστοί οι διαγωνισμοί.

Πριν ακόμα συνταχθούν οι μελέτες. Η προτεραιότητα του Δημάρχου είναι το ποιοι θα είναι οι εργολάβοι. Την παράτυπη αυτή ενέργειά του την ομολόγησε ο ίδιος στο Δημοτικό συμβούλιο, με την δικαιολογία ότι έτσι θα εξασφαλισθεί η ποιότητα και η ταχύτητα εκτέλεσης των έργων, λες και δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει λεπτομερώς την όλη διαδικασία εκτέλεσης των έργων και να διασφαλίζει την άρτια ποιότητά των και περιμένει απο τον Κο Ψαθά να την εξασφαλίσει . Μπερδεύει την θέση του σαν Δήμαρχος από αυτή του ιδιώτη και λειτουργεί σαν Ψαθάς που μπορεί να αυθαιρετεί και να κάνει του κεφαλιού του λες και ο Δήμος είναι τσιφλίκι του. Καταγγέλλουμε κάθε τέτοια ενέργεια και του απαντάμε δημόσια ότι δεν συμμετέχουμε σε τέτοιες ραδιουργίες.

Πηγή: eviaportal.gr