Το γνωστό περιοδικό μαγειρικής και όχι μόνο ο “Γαστρονόμος” κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 με την Καθημερινή της Κυριακής και έπειτα στα περίπτερα, με ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις και τα προϊόντα της Βόρειας Εύβοιας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γαστρονόμος αφιερώνει σελίδες του στις συνταγές της Εύβοιας, θυμίζουμε ότι είχε γίνει ειδική αναφορά στο παλαιότερο βιβλίο μαγειρικής που χρονικά τοποθετείται λίγο πριν από την Επανάσταση του 1821, το οποίο βρίσκεται στην Βιβλιοθήκη Χαλκίδας.

Αυτή την φορά σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού κ. Άγγελο Ρέντουλα, θα γίνει μία εκτενή αναφορά στην μαγειρική της Βόρειας Εύβοιας, από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα του.

Τον Αύγουστο κάηκε ένα μέρος της καρδιάς τους. Κι όμως, πυρίμαχοι, πεισμωμένοι, με ψυχική αρματωσιά μυθικού ήρωα, οι παραγωγοί και οι μάγειρες και όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να εργάζονται, να παράγουν, να ζουν στη γη τους που επλήγη από τη φωτιά. Όλοι μαζί συναπαρτίζουν μια κιβωτό της τοπικής γνώσης. Του αγροτικού και γαστρονομικού ιδιώματος του τόπου.

Έχουμε ιερό καθήκον να τους γνωρίσουμε και να τους προσφέρουμε, χωρίς φίλτρα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, τη στήριξή μας. Να τους τραβήξουμε από τη συρρίκνωση, την εσωστρέφεια, τον μαρασμό. Τον Αύγουστο κάηκε ένα μέρος και της δικής μας καρδιάς.

Για αυτό αποφασίσαμε το τεύχος Οκτωβρίου να είναι αφιερωμένο στη Βόρεια Εύβοια από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα του. Άλλα σχέδια είχαμε για αυτό το τεύχος, όμως όλη ομάδα συμφώνησε αμέσως και ανασκουμπώθηκε. Η απόφασή μας μπορεί πιθανότατα να κοστίσει στην κυκλοφορία του περιοδικού και -είμαι σίγουρος- πως έχει κοστίσει στα διαφημιστικά του έσοδα – παρότι το εμπορικό τμήμα μάς στήριξε 100%, δήλωσε ο κ. Ρέντουλας.

Ένα τεύχος που αξίζει να διαβάσουμε όλοι.
Ένας τόπος που πρέπει να γνωρίσουμε όλοι.

Γαστρονόμος Οκτωβρίου. Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή της Κυριακής.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr