Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας, κ. Θανάσης Ζεμπίλης, με θέμα τα αναγκαία έργα υποδομών στη Βόρεια Εύβοια, τις προοπτικές ανάπτυξης των λιμανιών, αλλά και συνολικά την ενίσχυση της θαλάσσιας οικονομίας στην Εύβοια.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης εξήγησε στον αρμόδιο Υπουργό ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και στην ενίσχυση της γαλάζιας ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της περιοχής.

Ειδικότερα ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων νησιωτικότητας, αλλά και την δρομολόγηση υποδομών, όπως: (με το Υπ. Τουρισμού) η κατασκευή μαρίνας στις Ροβιές, η μεταφορά του εμπορικού λιμένα και η ανάπλαση της λιμενικής ζώνης στα Λουτρά Αιδηψού, η επέκταση κρηπιδωμάτων και η κατασκευή προβλήτας πορθμειακής γραμμής στον Αγιόκαμπο, λιμενικά έργα σε Πευκί και Ψαροπούλι. Ακολούθως, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την χρηματοδότηση έργων δημόσιων υποδομών, όπως ύδρευσης, μέσω του Προγράμματος «ΝΕΑΡΧΟΣ», για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης, στη συνέχεια, έθεσε στη συζήτηση το σύνολο των ζητημάτων και τις προοπτικές που αφορούν στα λιμάνια της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στο λιμάνι Χαλκίδας, για το οποίο έχει κατατεθεί το master plan, και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, την επέκταση του προσήνεμου μώλου στην Ερέτρια, τα έργα βελτίωσης στο λιμένα Καρύστου, την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης των λιμένων σε Νέα Στύρα, Μαρμάρι και την ενίσχυση του προσήνεμου στην Κύμη.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Βουλευτή και συμφώνησαν να έχουν τακτική επαφή και ενημέρωση, ώστε να γίνουν γρήγορα και σωστά οι διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση των έργων. Δεσμεύθηκε μάλιστα να εκδοθεί η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Νέαρχος» εντός του Οκτωβρίου.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr