Στα εγκαίνια της Τ.Ο. Αρκαλοχωρίου παρέστη το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στάθηκε επικριτικά στη νέα προεκλογική υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αποτελεί προσωπικό του στοίχημα η δημόσια υγεία.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει πολλά για την υγεία. Γιατί δεν τα έκανε ήδη; Γιατί καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας; Γιατί χιλιάδες χειρουργεία είναι σε αναμονή; Γιατί υπάρχουν κενές θέσεις σε πάρα πολλές ειδικότητες; Γιατί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την τοποθέτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, σχετικά με την αύξηση των μισθών.

«Περιφρονεί τον ελληνικό λαό. Υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει 25% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αλλά στο μεσοπρόθεσμο, που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν τις εκλογές του Μαΐου, κάνει λόγο για αύξηση μόλις 13%. Τελικά πού λέει την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης; Στον ελληνικό λαό ή στις Βρυξέλλες; Πιθανόν επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν δεσμεύσεις, εκεί λέει την αλήθεια και εντός Ελλάδας παίζει ξανά το παιχνίδι του λαϊκισμού με γραβάτα» τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα στέγασης, που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου. «Πού είναι το επιτελικό κράτος; Ακόμη στα κοντέϊνερς είναι οι συμπολίτες μας. Αυτή είναι η ευαισθησία; Αυτές είναι οι προτεραιότητες; Και δεν συμβαίνει μόνο εδώ, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει επιτελικό κράτος. Είναι μια παρέα, η παρέα του κ. Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί να διοικήσει τη χώρα, πέρα και από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με την αντιπαράθεση των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη Θράκη, επισήμανε: «Πρέπει να απαντήσουν, διότι σήμερα μπήκαν κάποια θέματα στον δημόσιο διάλογο, γύρω από την ενημέρωση, που τους δόθηκε από την ΕΥΠ. Ας αφήσουν τα υπονοούμενα και οι δυο μια εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές και να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό τι ακριβώς έχει συμβεί» σημείωσε και επέκρινε τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ντροπή η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Σκέρτσος να υιοθετούν τον λόγο της δεξιάς του 1950 και του 1960 απέναντι στους πολίτες της Ροδόπης. Αλλά και από την άλλη, πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν δημόσια δήλωση ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης, όπως πρέπει να τη σέβεται κάθε Έλληνας βουλευτής, χριστιανός ή μουσουλμάνος.

Αυτή είναι η θέση μας και είναι θέση πατριωτική, ρεαλιστική, προοδευτική. Γιατί προτεραιότητά μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα και όχι να τα εργαλειοποιούμε» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεσμεύομαι κι εδώ από το Αρκαλοχώρι ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσουμε καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα. Θα αγωνιστούμε καθημερινά, εντός κι εκτός του Κοινοβουλίου, για το δημόσιο συμφέρον, για ισχυρό κοινωνικό κράτος, ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία. Θα δώσουμε αγώνα απέναντι στις ανισότητες, για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον με καλές θέσεις εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό ζήτημα. Θα δώσουμε αγώνα για να είναι η Ελλάδα πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων και όχι τροχονόμος των εξελίξεων που αποφασίζουν ισχυρά κράτη. Γι’ αυτό, λοιπόν, ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Και ζητώ, κι εδώ από την Κρήτη, να αγωνιστούμε. Μια εβδομάδα έμεινε για να ξαναδώσουμε στο νησί μας – στην Κρήτη των αγώνων της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προοπτικής, της ελπίδας του ελληνικού λαού- το πολιτικό χρώμα που της ταιριάζει, που δεν είναι άλλο από το πράσινο» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκε τη Βιάννο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ολοκαυτώματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε:

«Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο Δίστομο. Πάγια θέση της παράταξής μας είναι να συνεχίσουμε τον νομικό και πολιτικό αγώνα για τη δικαίωση της χώρας μας όσον αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις. Δεν είναι μόνο η Βιάννος, είναι και το Δίστομο και πολλά άλλα μέρη της χώρας μας, στα οποία έγιναν δυστυχώς αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού τα χρόνια του ναζισμού. Οι λόγοι είναι πρωτίστως ηθικοί και ιστορικοί, διότι η μνήμη είναι φρουρός και για τον ελληνικό λαό και συνολικά για την ανθρωπότητα, προκειμένου να μη συμβούν ξανά ανάλογα εγκλήματα» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr